Ianis Hagi i-a lăsat cu gura căscată pe scoțieni, de la primele meciuri pentru Rangers. Chiar și antrenorul Steven Gerrard a avut numai cuvinte de laudă pentru român, iar directorul Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiță, crede că fiul Regelui a făcut alegerea bună. 

Ianis a debutat cu gol la Rangers, în meciul cu Hibernian (2-1, golul victoriei a fost marcat de român) și a  avut o prestație solidă și în Cupă, cu Hamilton (4-1).

Foarte important este însă că mijocașul de 21 de ani beneficiază de multă încredere din partea antrenorului Steven Gerrard.

Fostul mijlocaș legendar al lui Liverpool s-a arătat impresionat de calitățile românului, în special de faptul că lovete la fel de bine cu ambele picioare (DETALII AICI). 

Antrenor cu experiență, Mihai Stoichiță, actual director al Comisiei Tehnice a FRF, este de părere că Hagi a ales bine să meargă sub formă de împrumut în Scoția.

Chiar dacă s-ar spune că Scoția are un campionat mai slab decât cel belgian, eu cred că Ianis a luat o decisie bună. Este la o echipă unde este apreciat și unde este de așteptat să joace meci de meci, iar acest lucru este extrem de important.

A fost primit foarte bine de toată lumea, se vorbește bine despre el, are nevoie să joace și să fie susținut„, a spus Mihai Stoichiță pentru realitateasportiva.net.

mihai stoichita

Oficialul FRF a comentat și declarațiile date de Steven Gerrard despre Ianis Hagi.

Este foarte, foarte bine că este atât de apreciat de antrenor. Sunt declarații care denotă o responsabilitate pe care și-o asumă un nume mare al fotbalului. Iar asta spune multe. Nu doar el, ci orice jucător de vârsta lui are nevoie de susținere.

Nu cum s-a întâmplat în Belgia. Nu vreau să comentez prea mult, dar nu e corect să dai gol la debut și apoi să începi să dispari din lot. 

Acum, joacă la o echipă care îi oferă expunere, iar asta este foarte important pentru cariera lui„, a adăugat Mihai Stoichiță.

Ianis Hagi, cotat la 5 milioane de euro de transfermarkt, a fost împrumutat de Rangers până la finalul acestui sezon.