EXCLUSIV | Șansa divizionarelor secunde la barajul pentru promovare: “Unele echipe de Liga 1 nu joacă fotbal!”

Liga 2 se va relua peste două săptămâni, iar în vară vom cunoaște numele echipelor care vor evolua sezonul viitor la masa bogaților din fotbal românesc. 

Odată cu reformarea primului eșalon și trecerea la 16 echipe, formațiile din “B” au primit o șansă în plus pentru a ajunge în prima divizie. Acum două cluburi vor juca barajul pentru accederea în Liga 1 pe lângă cele două promovate direct.

Deși din 2016 până în prezent nu s-a întâmplat niciodată ca echipele de categorie inferioară să dea lovitura la baraj, ele se pot inspira din trecut. La precedenta trecere la 16 echipe, exact în urmă cu 20 de ani, ambele echipe de Liga 2 au triumfat în dublele decisive. Atunci, Farul și FC Baia Mare au fost câștigătoarele play-off-urilor pentru un loc în Liga 1.

“E posibil orice, la ce mă uit că se întâmplă la Liga 1 au șansă și cei din “B”. Pentru că la primul eșalon sunt echipe care nu joacă fotbal! Există un echilibru, dar e nevoie și de șansă.

Se va duce interesul și spre Liga 2 atunci când va începe play-off-ul. Dar și când vor fi programate meciurile dintre primele clasate până atunci”, a precizat Silviu Bogdan, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

petrolul u cluj

În privința echipelor care vor reuși la final să se claseze pe primele două locuri, fostul arbitru de Liga 1 are o preferință.

“Mi-aș dori ca echipe cu suporteri precum U Cluj sau Petrolul să facă saltul în prima ligă. Retragerea lui Turris ar putea să le complice viața clujenilor în privința calificării în play-off. Au un dezavantaj și în privința acelui meci cu Farul. Pentru care urmează să se ia o decizie. 

Va fi bătălie mare pentru play-off. Iar acolo cine va sta mai bine din punct de vedere mental, fizic și tehnic va avea câștig de cauză. O surpriză frumoasă este și Viitorul Pandurii cu mulți jucători tineri și cu Flavius Stoican antrenor”, a mai subliniat fostul oficial al celor de la Turris Turnu Măgurele. 

 CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Cum este privită rivalitatea care poate aprinde Bănia: “Va fi benefic pentru fotbalul românesc”