EXCLUSIV | Revine România în Final Fourul Ligii Campionilor? “Eu zic că au șanse mari”

Din 2016 de când CSM a câștigat cel mai râvnit trofeu din handbalul european de club, orice necalificare a “tigroaicelor” în Final Four este privită ca un mare eșec. 

După ce a ratat obiectivul în premieră în 2019, echipa lui Adi Vasile a tot urmărit să se revanșeze. Anul trecut nu a mai putut din cauza izbucnirii pandemiei care a înghețat faza eliminatorie a Ligii Campionilor. Anul acesta este deja cu un pas în sferturi după ce s-a impus clar în fața celor de la SCM Râmnicu Vâlcea în primul duel din optimi.

“Acolo va juca ori cu Krim Ljubljana, ori cu CSKA Moscova. Chiar dacă slovenele au câștigat în tur la cinci goluri diferență, cred că tot rusoiacele vor avea câștig de cauză în final.

Indiferent de adversarul pe care îl va întâlni, eu cred că CSM are șanse mari să meargă în Final Four. Pentru noi a fost ca un bonus să avem parte de o astfel de confruntare, faptul că am jucat în optimi contra lor este un lucru bun”, a analizat situația Florin Verigeanu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

adi vasile

După ce a triumfat în Liga Campionilor la chiar prima participare în competiție, în 2016, CSM București a ajuns și în următoarele două sezoane în Final Four, unde de fiecare dată a terminat pe locul 3. Din 2014, de când EHF a introdus acest sistem de desfășurare al competiției, CSM București este singura echipă românească ce a ajuns între primele 4 echipe ale Europei. În schimb, Vâlcea s-a aflat la a doua participare în Champions League după destrămarea Oltchimului.

În sezonul trecut a ajuns în sferturi, acolo unde ar fi trebuit să o întâlnească pe Metz. În actuala stagiune din 10 meciuri disputate în grupă pe teren, fetele lui Florentin Pera au câștigat doar trei. Alte două succese au venit în urma deciziilor luate în birourile EHF. Așa au ajuns vâlcencele să se dueleze cu CSM București în această fază a competiției.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Acuze grave după înfrângerea la scor în fața marii rivale: „Am devenit spital ambulant”