EXCLUSIV | Revine fotbalul mai rapid decât ne-am așteptat? ”Ar trebui să începem Liga 1 în mai!”

Un patron din Liga 1 crede că fotbalul din România se poate relua mai rapid decât ne-am așteptat.

Fotbalul din România a fost întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, însă Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani, este de părere că Liga 1 ar trebui să se reia la jumătatea lunii mai, dar fără spectatori.

Finanțatorul formației moldave crede că meciurile se pot juca, iar fotbaliștii pot fi protejați de COVID-19 și nu vor avea de suferit.

”Era timpul echipei mele. Eram într-o situație bună. În momentul ăsta, toate s-au rupt. Nimic nu este finalizat. Toate cluburile vor avea de suferit și vor avea probleme de adaptare. Ar trebui să începem fotbalul în a două jumătate a lunii mai, dar fără spectatori. Jucătorii putem să îi protejăm. Avem nevoie de spectacol sportiv. Chiar dacă jucăm fără spectatori, sunt de acord, deși nu îmi convine acest aspect. Sunt tineri, ei nu vor suferi” a declarat Valeriu Iftime, în exclusivitate, pentru realitateasportiva.net.

valeriu-iftime

FC Botoșani se afla pe locul 5 în Liga 1 înainte ca fotbalul să fie întrerupt de pandemia de coronavirus. Moldovenii s-au calificat în premieră în play-off, iar patronul clubului pregătit de Marius Croitoru nu renunță la obiectivul principal: cupele europene.

”Legat de încheierea campionatului în funcție de clasamentul actual, UEFA spune că nu e de acord cu așa ceva. Nu trebuie să dăm pronosticuri. De ce să închidem acum și să fim în vacanță până în septembrie?

Eu nu sunt de acord și nici UEFA nu e. Putem să gândim și acest campionat, în două-trei scenarii, poate fi încheiat. Putem să ne pregătim și să jucăm fotbal!” este de părere patronul celor de la FC Botoșani.

fc botosani

Chiar dacă străinii mai multor cluburi din Liga 1 au rămas blocați în România din cauza pandemiei, Valeriu Iftime le-a permis jucătorilor săi să fie alături de cei dragi.

”Ei sunt foarte cuminți. Toată problema este de natură financiară. Ei sunt fiecare la casele lor. Fac sport cât pot. Din 13 străini, 7 sunt plecați, 6 au rămas în România. I-am lăsat să facă ce vor, însă cu o condiție. Când îi chem, să vină și să poată sta în carantină.” mai spus patronul formației moldave.

Citește și EXCLUSIV | Semnalul de alarmă tras de un patron din Liga 1: ”Era inevitabilă pandemia! Trebuie să fim mai atenți cu viața oamenilor!”

Spynews.ro