EXCLUSIV | Revine fotbalul mai devreme decât ne-am așteptat? Burleanu: ”Trebuie să încheiem play-off-ul până pe 20 iulie!”

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a vorbit despre reluarea fotbalului în România.

Competițiile sportive din țara noastră au fost întrerupe din cauza pandemiei de COVID-19, iar Răzvan Burleanu a anunțat că se lucrează la un plan prin care, până la data de 20 iulie, să se încheie play-off-ul Ligii 1.

De asemenea, șeful FRF a explicat că deciziile care urmează să fie luate trebuie să producă ”cel mai mic nivel de nedreptate” pentru cluburile participante.

”Cu siguranță revenirea fotbalului în prim plan ar însemna o bucată de ceea ce înseamnă viața noastră normală. Avem nu mai puțin de 300.000 de jucători care joacă fotbal cel puțin odată pe săptămână. Obiectivul este reluarea antrenamentelor. Așteptăm ieșirea din această stare de urgență. Trebuie să comunicăm către UEFA calendarul competițional, până pe 20 iulie trebuie să încheiem play-off-ul Ligii 1 și în același timp trebuie să disputăm și finala Cupei României pentru a desemna echipele care vor reprezenta România în Europa.

Obiectivul numărul 1 este siguranța persoanelor angrenate în organizarea unei competiții sportive. Fotbalul românesc are un impact asupra economiei de aproximativ 740 de milioane de euro. Orice decizie pe care o luăm vrem să producă cel mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante.” a declarat Răzvan Burleanu la Realitatea Plus.

Realitatea TV Live

Realitatea TV Live

Publicată de Realitatea.NET pe Marţi, 28 aprilie 2020

Vezi și EXCLUSIV | FCSB, exemplu de ”așa nu” în România! Ionuț Stroe: ”Am văzut tendința unora de a fura startul!”