EXCLUSIV | Răspuns tranșant pentru cei care arată cu degetul în privința finanțării lui Poli Iași: “Vreau să dezmint”

Gruparea din Copou este una despre care se spune că primește sprijin din partea autorităților locale. 

Președintele ieșenilor, Ciprian Paraschiv, a ținut să precizeze care este raportul dintre insituțiile publice și clubul moldovean.

“Nu știu de ce se vehiculează această informație că Iașiul ar fi un club al Primăriei, pentru că este o instituție privată. E adevărat că există varianta în care în acționariat alături de instituția privata sunt incluse și consiliile locale și județene. Sunt câteva cluburi în România, în această situație, dar nu este și cazul Iașiului”, a menționat Ciprian Paraschiv, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

mihai chirica

Acesta a oferit și date concrete cu privire la felul în care clubul a făcut față crizei generate de pandemia de coronavirus.

“Iașiul a putut plăti în jur de cinci salarii profitând de Legea 55 care face derogare de la finanțarea din bani publici. Aceasta a apărut în timpul Stării de alertă și e menită să ajute mediul economic în ansamblu.

De la Primăria municipiului Iași am primit anul trecut 4,4 milioane de lei, dar cum noi avem un buget de 3,5 milioane de euro, acești bani nu pot ajunge pentru a plăti salariile pentru un an întreg”, a mai precizat conducătorul alb-albaștrilor. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Promisiunea unui președinte de Liga 1 pentru fani: „Vom atinge vârful de formă în play-out”