EXCLUSIV | “Procesul” lui Rădoi după primele trei “înfățișări” din preliminarii: “Schimbări multe și alegeri neinspirate”

Naționala a ratat startul în calificările Mondialului de anul viitor, măcar prin prisma faptului că a pierdut în fața uneia dintre echipele aflate mult sub selecționata lui Rădoi în clasamentul FIFA. 

Iar după 2-3 la Erevan, fostul căpitan al Stelei a trebuit să scoată castanele din foc. Mulți s-au năpustit la adresa lui reproșându-i alegerile făcute pentru jocul din 31 martie.

“Au fost schimbări cam multe și alegeri neinspirate. Din punctul meu de vedere la orice echipă trebuie să existe un schelet format din 7-8 jucatori. Nu e o echipă de club să îi cunoști atât de bine pe jucători. 

Aici îi ai la dispoziție doar cîteva zile înaintea jocurilor. Să nu ne mai plângem că jucăm din 3 în 3 zile pentru că în Europa se joacă demult așa. Iar unii dintre jucătorii noștrii evoluează la echipe care au un asemenea program de jocuri”, a observat Florin Macavei, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

romania primul 11

În primul 11 trimis în teren cu Armenia, s-au regăsit doar 5 dintre titularii folosiți în partida contra nemților, disputată trei zile mai devreme.

“Lucrul ăsta îl pot face țările cu fotbal dezvoltat, care au jucători de valoare, dar nici măcar alea nu fac atâtea. Noi vrem să facem experimente. Fă-ți osatura echipei pe 7-8 jucători și pe restul îi adaugi în schemă. Dar noi obosim repede, nu putem juca din 3 în 3 zile. Și înaintea lui Rădoi, Contra la fel făcea.

Noi trebuie să îi mulțumim pe toți cei convocați. Rădoi nu are experiența aia, nu a trecut prin multe și marea lui greșeală este că are prea multă încredere în jucători. Și dacă terminăm pe locul 2 și nu ne calificăm ce-am făcut?”, s-a întrebat Claudiu Vaișcovici, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Reacția Federației în privința lui Rădoi, amendată: “El se încăpățânează cu stilul ofensiv, ei se încăpățânează să îl țină”