Petrolul stă pe un butoi de pulbere după parcursul ezitant din campionat. Contestat dur de suporteri, Leo Grozavu continuă să conducă şedinţele de pregătire deşi conducerea vrea să îl demită. „Lupii” au pierdut categoric în ultimele două deplasări, la Cluj şi Piteşti.

Artizanul ultimei reveniri a galben-albaştrilor în Liga 1, Valeriu Răchită, a comentat cu îngrijorare situaţia clubului.

„Din păcate, situaţia este mai gravă decât pare! La cât s-a investit în ultimii doi ani, la ce condiţii sunt la Ploieşti, să fii pe locul cinci…Prin comparaţie, Snagovul a cheltuit 25 la sută din sumele cheltuite la Petrolul şi este pe primul loc. Managementul clubului trebuie să răspundă în faţa suporterilor şi a acţionarului care susţine echipa. Au fost făcute greşeli mari, au fost aduşi jucători care nu au confirmat, ca dovadă unii deja au fost daţi afară. Marinescu este un câştig pentru echipă, dar el trebuia adus încă din vară, din perioada de pregătire. Vina este undeva la jumătate, între antrenor şi management. Sunt străini de ce înseamnă scouting, nu au relaţii în lumea fotbalului”

Răchită susţine că şi-a exprimat încă din vară disponibilitatea de a lucra alături de actuala conducere, însă nu a găsit deschidere decât la nivel declarativ. Fostul căpitan şi antrenor al „lupilor” nu crede că există vreo intenţie a conducerii clubului în ceea ce îl priveşte.

„Sigur că, fiind vorba despre echipa oraşului, a judeţului, era indicat un antrenor care să ştie ce înseamnă Petrolul, iar variante erau destule în vară. În ceea ce mă priveşte, eu le-am transmis că sunt disponibil şi putem colabora. Mi-au spus ‘da, da’, dar au mers pe drumul lor. Am crescut la Petrolul de la copii şi juniori, normal că aş colabora cu oricine este la club. Deocamdată sunt implicat în proiectul de la Snagov, dar dacă aş primi un telefon, sigur că aş discuta” – a declarat Răchită pentru realitateasportiva.net.