Alexandru Istrătucă, un vasluian de 22 de ani care urmează să studieze în străinătate, este un designer de echipamente sportive care a inovat în acest domeniu, propunând o sumedenie de modele pentru diverse cluburi de fotbal. Într-un interviu pentru Realitatea Sportivă, tânărul a vorbit despre pasiunea lui și planurile sale ambițioase.

FC Botoșani este prima echipă din România care a îmbrăcat echipamentul creat de Alexandru.

Sunt foarte entuziasmat și mă bucur că nu a fost doar o simplă conversație, ci  fapte. Sper să văd și alte cluburi punând accent pe estetică. Când mă uit la meciurile Botoșaniului, zâmbesc, pentru că îmi văd o părticică din vis îndeplinit”, a declarat Alexandru pentru realitateasportiva.net.

🔴⚪🔵 FC Botoșani în echipament nou! 📷 (Galerie foto)🆒 #Alexandru_Istratuca a creat pentru FC Botosani modelul noilor echipamente🆕➡️ http://bit.ly/2DkUi78

Publicată de Fotbal Club Botoșani pe Miercuri, 14 Noiembrie 2018

”Sunt un pic prea visător, dar un visător care deja a început drumul spre obiectivul pe care și l-a propus”, este autocaracterizarea pe care și-a făcut-o Alexandru Istrătucă.

🌞🇮🇹😎

Publicată de Alexandru Istrătucă pe Duminică, 22 Aprilie 2018

”Am început acum 3 ani, în mai 2016, iar de atunci nu m-am mai oprit. Prima oară, ai mei mi-au zis că e o nebunie ce vreau să fac și că ar trebui să mă gândesc de două ori mai bine. Dar nu am renunțat și am continuat să lupt pentru visul meu”, povestește Alex.

A colaborat ca freelancer cu o firmă din străinătate și a realizat diverse echipamente de joc pentru echipe mici din Africa, printre care și cel al formației Teungueth din prima ligă a Senegalului.

Întrebat despre estetica echipamentelor de joc, Alex a vorbit despre campionatul intern, dar și despre ce se întâmplă în străinătate.

”Din ce am văzut în afară, echipele iau acest aspect extrem de în serios. Spre exemplu, companiile Nike și Adidas, care creează echipamente pentru Real Madrid, Chelsea, Barcelona și alte echipe. Pe lângă echipamentul de joc, mai fac și diverse tricouri pentru antrenamente. La noi, știu de FCSB, care are contract cu Nike și are acele echipamente premium. Mai e Dinamo care are contract cu firma Macron. Suntem pe drumul cel bun, zic eu”, a precizat Alexandru Istrătucă.

Deși face design pentru diverse cluburi sau echipe naționale, tânărul vasluian are opțiunile lui când vine vorba despre echipele favorite.

”Simpatizez cu Dinamo București. E o tradiție la noi în familie. Sper să ajungă în play-off cu Mircea Rednic, pentru că dacă nu ar ajunge nu ar fi o situație plăcută. Sunt pe o pantă ascendentă cu noile transferuri și sper să rămână acolo. Dacă ar fi să aleg un club intern pentru care să creez design-ul la echipamentul de joc, cu siguranță e Dinamo, extern Inter, dar marele meu vis este să văd echipa națională cum cântă imnul în echipamentul făcut de mine”, a spus Alexandru pentru realitateasportiva.net.

”Sunt rezultate bune acum la echipa națională. S-au adus jucători tineri precum Pușcaș sau Ianis Hagi și știu că putem și mai mult. Sunt optimist când vine vorba de echipa națională!”, a răspuns Alex, întrebat despre evoluțiile ‘tricolorilor’.