După ce Petrolul Ploiești a anunțat, luni, că a ajuns la un acord cu Leontin Grozavu, cel care va prelua funcția de antrenor principal, după despărțirea de Romulus Ciobanu, antrenorul care i-a promovat pe ”lupii galbeni” în Liga 2, prahovenii pregătesc transferuri importante pentru a-și putea îndeplini obiectivul.

Petrolul Ploiești a început un nou proiect în 2016, după falimentul vechiului club. Echipa a pornit din liga a patra şi a obţinut două promovări consecutive. Conducerea ”lupilor” dorește cu orice preț promovarea în Liga 1 și pentru a-și putea îndeplini obiectivul va schimba din temelii actualul lot de jucători.

Conform surselor realitateasportiva.net, oficialii prahoveni au demarat negocieri cu nu mai puțin de 7 jucători! Nume precum Laurențiu Marinescu, Liviu Băjenaru, Robert Elek, Florin Plămadă, Răzvan Tincu, Marian Târșă sau Robert Grecu se află în vizorul echipei cu 4 titluri de campioană a României.

Laurențiu Marinescu

Laurențiu Marinescu, mijlocaș, 33 de ani, și-a început cariera la echipa de juniori a Petrolului Ploiești. În 2002, a fost ridicat la echipa mare și a debutat în Liga I pe data de 9 august 2003 în meciul cu Ceahlăul Piatra-Neamț, scor 4-1 pentru nemțeni. Mijlocașul a stat 7 ani la Petrolul, timp în care a bifat 149 de meciuri și a marcat 29 de goluri.

În 2009, s-a transferat la Unirea Urziceni, cu care a reușit cea mai mare performanță a lui de până atunci, să devină vicecampion al României cu echipa din Ialomița. După un sezon la Urziceni, Marinescu a fost achiziționat de Steaua București, cu care a obținut primul trofeu din carieră, Cupa României.

După despărțirea de Steaua, Marinescu s-a transferat la Universitatea Cluj, apoi a revenit la Petrolul, cu care a obținut în 2013, a doua cupă. După ce Petrolul a falimentat și a fost retrogradată în liga a IV-a Prahova, Marinescu a trecut la FC Voluntari, echipă la care se află și în prezent.

În sezonul recent încheiat, Marinescu a bifat 33 de partide în tricoul celor de la Voluntari, echipă pentru care a marcat 5 goluri și a dat alte 5 pase decisive.

300.000 de euro este cotat Marinescu, conform transfermarkt.

Florin Plămadă

Fundaşul central Florin Plămadă, 26 de ani, s-a despărţit în această vară  de FC Botoşani. Deşi a fost dorit în continuare la echipă şi i s-a propus un nou contract valabil pe doi ani, Florin Plămadă a declinat oferta moldovenilor. De menționat, că apărătorul a mai trecut prin curtea Petrolului cu care a și reușit o promovare în 2011.

În sezonul recent încheiat, Plămadă a bifat 15 meciuri pentru FC Botoșani și a reușit 2 goluri.

200.000 de euro este cota de piață a lui Plămadă, conform transfermarkt.

Liviu Băjenaru

Mijlocaș ofensiv, 35 de ani, ultima dată la retrogradata Juventus București, pentru care a bifat 30 de partide si a oferit 2 pase decisive. În cariera sa, Băjenaru a mai trecut pe la echipe precum Astra Ploiești, Gaz Metan Mediaș, Concordia Chiajna, Otelul Galați  și Petrolul Ploiești.

100.000 de euro este cota de piață a lui Băjenaru, conform transfermarkt.

Răzvan Tincu

Mijlocas defensiv, 30 de ani, liber de contract după ce i-a expirat contractul cu FC Botoșani. 29 de partide, 1 gol si 1 pasă decisivă a reușit jucătorul în sezonul recent încheiat. CSMS Iași, Concordia Chiajna sunt echipe ce mai apar in CV-ul său.

400.000 de euro este cota de piață a lui Tincu, conform transfermarkt.

Marian Târșă

Mijlocaș, 20 de ani, jucător împrumutat la formația de liga a 2-a Academia Clinceni,

de la FC Botoșani. Contractul său cu echipa de eșalon secund expiră pe 30.06.2018. Târșă este internațional de tineret, Romania U19. În cariera sa a mai trecut pe la CSM Poli Iasi.

În sezonul recent încheiat, Marian Târșă a bifat 14 meciuri, a marcat 1 gol și a oferit 1 pasă decisivă.

100.000 de euro este cota de piață a lui Târșă, conform transfermarkt.

Robert Elek

Atacant, 30 de ani, ultima dată jucător al retrogradatei Juventus București. În cariera sa, Elek a mai evoluat pentru Petrolul Ploiești (2009) sub formă de împrumut de

la Oțelul Galați. In CV-ul său mai regăsim echipe precum FC Botoșani, Poli Timișoara, Fortuna Poiana Câmpina, Unirea Târlungeni, FC Bihor Oradea, CSMS Iași, Corona Brașov sau Dacia Unirea Brăila.

În sezonul recent încheiat, Robert Elek a bifat pentru Juventus București 9 partide și a marcat 1 gol.

100.000 de euro este cota de piață a lui Elek, conform transfermarkt.

Robert Grecu

Atacant, 20 de ani, internațional de tineret, România U19, jucător care aparține de clubul Viitorul Constanța. Din august 2017, este împrumutat la formația de ligă secundă SCM FC Argeș. Pentru argeșeni a bifat 24 de partide, a înscris de 4 ori și a oferit 1 pasă de gol.

Are de asemenea, 3 prezențe si la nivelul primei ligi. 2 apariții în campionat și 1 prezență în Cupa României.

125.000 de euro este cota de piață a lui Grecu, conform transfermarkt.