Dezvăluire bombă făcută de Bogdan Steriopol, agentul lui Jeroen Lumu, atacantul de 23 de ani al Petrolului.

Impresarul a declarat, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net, că Petrolul Ploiești a fost la un pas de a transfera doi jucători importanți, unul trecut pe la Arsenal Londra, iar celălalt pe la AS Monaco.

„Mi-aș fi dorit să ajut mai mult Petrolul, iar aici mă refer la aducerea câtorva jucători cu CV-uri importante. Am propus, în urmă cu puțin timp, un atacant care a jucat la Arsenal, un mijlocaș care a evoluat la AS Monaco și încă un atacant trecut pe la NAC Breda, în Eredivisie. Din cauza bugetului prea mic, aceste transferuri nu s-au mai realizat”, a afirmat Bogdan Steriopol.

Citește și FOTO | Gest SUPERB făcut de Simona Halep! Liderul WTA merită toate aplauzele

Bogdan Steriopol (stânga), agentul lui Jeroen Lumu, alături de Edi Iordănescu.

Referitor la olandezul Jeroen Lumu, autor a două goluri în tricoul „lupilor galbeni”, impresarul a afirmat:

„Se simte bine la Petrolul! Se înțelege foarte bine cu colegii, în special cu Marinescu, cu Ștefănescu și cu Tamuz. În plus, relația cu Cristi Vlad și cu Tavi Grigore e foarte bună. Încă nu e mulțumit că nu și-a intrat în ritm.

Să nu uităm că nu a mai jucat din februarie. Din discuțiile cu el, ar fi la 70 la sută.
Îi place și orașul, iar cu ajutorul oamenilor din club, de curând, și-a găsit un apartament pe gustul lui. Nu cred că sunt probleme de adaptare”.

În plus, Bogdan Steriopol i-a asigurat pe fanii Petrolului că problemele de disciplină ale lui Lumu, pe care presa locală le-a dezbătut pe larg, „sunt de domeniul trecutului. Situația s-a schimbat, au trecut cinci ani de atunci. Important e să joace la Petrolul, să marcheze și să ajute echipa”.

Înainte de a semna cu gruparea de pe „Ilie Oană”, Lumu „știa de România, știa de Cristi Chivu, știa despre câteva echipe din campionatul nostru și nu a fost foarte greu să-l conving să accepte oferta de la Petrolul”.

Impresionat de fani

Suporterii ploieșteni au jucat un rol important pentru Jeroen Lumu, atunci când a decis să vină la echipa galben-albastră: „I-am trimis filmulețe cu galeria, cu stadionul. Chiar primul lucru pe care mi l-a zis când a venit în România a fost: <<Bogdane, eram cu prietena mea și ne uitam pe ce ne-ai trimis… Atunci am zis: aici trebuie să joc>>.

Mai mult, înainte de a semna cu Petrolul, atacantul batav a primit referințe excelente din partea unui fost „lup”: „A discutat cu Patrick N’Koyi, care i-a vorbit foarte frumos de tot ce înseamnă galerie, stadion, emulație… I-a spus că la Ploiești se mănâncă fotbal pe pâine”.

În încheiere, Bogdan Steriopol a dat câteva informații legate de contractul pe care Lumu îl are cu Petrolul Ploiești: „Are clauză de goluri, precum și clauză de assisturi, dar el nu a venit în România să se îmbogățească. La fel ca jucătorii de care v-am spus că i-am propus la Petrolul”.