EXCLUSIV | Petrecere de pomină la CFR Cluj, stricată de poliție: “E un chef mare, cu mai mulți fotbaliști, cu fete, cu muzică”

CFR Cluj este unul dintre cele mai importante cluburi de fotbal din România, din ultimii ani.

CFR este prima echipă din provincie care a câștigat de trei ori consecutiv titlul de campioană a României. Joi seară, CFR Cluj a câștigat al 14-lea trofeu intern în perioada 2008-2020. Însă, chiar și jucătorii echipei ardelene se mai distrează. Poliția a fost chemată la două jumate noaptea să-i liniștească pe jucători ai formației clujene care petreceau cu muzică și fete.

Iuliu Mureșan, fostul președinte al CFR-ului în perioada 2001-2018, a povestit un episod petrecut în 2008, cu doar câteva zile înainte ca echipa ardeleană să evolueze în grupele Ligii Campionilor.

Profitând de pauza dintre ultimul meci din campionat și ultima etapă din grupele Ligii Campionilor, patru jucători ai formației clujene au petrecut într-o noapte.

Înaintea meciului Chelsea – CFR, disputat în 2008, la prima ediție a grupelor Ligii Campionilor în care CFR a participat, era ultimul meci din grupă și pe la două jumate noaptea mă sună poliția și aud la telefon: Domnule președinte?

chelsea4 profimedia 0028516616
Chelsea-CFR Cluj. Profimedia

‘Sunt plutonierul… Avem o reclamație. Suntem la casa lui Tony da Silva. E un chef mare, cu mai mulți fotbaliști, cu fete, cu muzică, au reclamat vecinii’ și i-am zis ‘te rog, dă-mi-l pe Tony la telefon’ și i-am zis ‘Tony, te rog foarte frumos în cinci minute toată lumea pleacă. Cu cine ești? Cu ăla, cu ăla, cu ăla. Mâine dimineață la 10 să fiți la mine toți patru’.

chelsea2 profimedia 0028516570
Chelsea-CFR Cluj. Profimedia

Toți patru fotbaliști urmau să fie titulari cu Chelsea. Meciul s-a jucat după terminarea campionatului la noi. Mai erau 8-9 zile până la meci. Dimineață toți patru au venit la mine și erau obosiți. Aveau ochii roșii. Unul dintre ei a fost portarul de atunci care a și apărat foarte bine. I-am întrebat: ‘Tony, tu poți să faci antrenament?’ Mi-a zis ‘nu pot să fac’. L-am întrebat pe portar. Tu poți? ‘Eu pot’, apoi l-am întrebat pe următorul.

chelsea3 profimedia 0028515357 1
Chelsea-CFR Cluj. Profimedia

‘Tu poți? Eu nu pot’. Apoi, m-am dus la antrenor și i-am trântit o poveste de ce acei jucători nu se pot antrena în ziua aceea. Am scos-o, iar la Chelsea au jucat foarte bine, chiar dacă scorul a fost 2-1 pentru ei. Nuno Claro a apărat foarte bine. Sunt astfel de episoade la toate echipele, dar CFR a fost și este echipa unde există disciplină și organizare foarte bună“, a declarat Iuliu Mureșan, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportivă.

Iuliu Muresan

La prima participare din istorie în grupele Champions League, CFR Cluj a terminat pe ultimul loc în grupă, cu patru puncte. A obținut o victorie pe terenul lui AS Roma și un egal acasă cu Chelsea.

Atunci, Chelsea s-a impus cu 2-1. Pentru londonezi au marcat Salomon Kalou și Drogba, iar pentru CFR Cluj a înscris Yssouk Kone

Cele două echipe de atunci

CHELSEA: Cech – Bosingwa, Alex, Terry, A. Cole – Obi Mikel – J. Cole, M. Ballack, Deco, S. Kalou – Anelka
Antrenor: Luiz Felipe Scolari

CFR CLUJ: Nuno Claro – Panin, Cadu, Alcantara, Pereira – G. Mureșan, Dani – Culio , Trică, Dubarbier – Y. Kone
Antrenor: Maurizio Trombetta

chelsea profimedia 0028516590
Chelsea-CFR Cluj. Profimedia

Citește și EXCLUSIV | Fost conducător al CFR-ului, despre cum pot câștiga clujenii un nou titlu: “Astea sunt condițiile”