EXCLUSIV | A fost neinspirat Rădoi? “Trebuia să rămână la tineret!”. Analiza unui nume greu din fotbalul românesc

Mirel Rădoi a ajuns pe banca naționalei de seniori a României în noiembrie 2019, după plecarea lui Cosmin Contra. 

Antrenorul care a împlinit luna trecută 40 de ani a fost ofertat de Federație după ce a dus naționala de tineret în semifinalele CE din vara aceluiași an. Gabi Stan spune că mișcarea nu a fost nici pe departe una indicată.

“Îmi pare rău de Rădoi, trebuia să rămână la tineret, dar a fost tenația mare. L-au și ademenit cei de la FRF iar până la urmă după mai multe insistențe, accepți. S-a văzut lipsa de experiență.

Au fost fluctuații mari, cum au remarcat toți. Și deși a făcut și lucruri bune, au început dezbinările. Când ajungi la un nivel așa mare să îi spună un jucător de 23 de ani pe nume antrenorului nu e în regulă”, a evidențiat Gabi Stan, în exclusivitate pentru realitataesportiva.net. 

rădoi-becali

Rădoi și-a început cariera de antrenor în vara lui 2015. Meciul din Armenia a fost al 56-lea ca tehnician al unei echipe și în același timp unul dintre cele în urma cărora a primit cele mai acide critici. Schimbările făcute în primul 11 au fost una dintre obiecțiile oamenilor de fotbal, dar și a suporterilor.

“A considerat că a fost efortul extraordinar, s-a bazat pe prospețimea celor care au intrat în locul lor, mizând și pe faptul că jucătorii sunt de valori apropiate. Se poate gândi și așa. Și eu schimbam la meciurile de Liga 1. 

În funcție de starea jucătorilor și de adversar. A făcut aceste schimbări gândindu-se că o să câștigăm. Sigur că a cam riscat făcând 6 modificări, dar am avut totuși meciul în mână. Putem să considerăm că a fost un accident, Rădoi s-a pierdut puțin, nu a avut pe cineva acolo să îl ajute”, a încheiat tehnicianul de 68 de ani.

CITEȘTE ȘI –>>  EXCLUSIV | “La nivelul la care suntem trebuie să jucăm și pragmatic”. Sfatul primit de Rădoi după “experimentele” ofensive