EXCLUSIV | Motivul pentru care fotbaliștii români lipsesc din vizorul marilor echipe: “Nu lipsa de pregătire e problema!”

Transferul lui Dennis Man la Parma din această iarnă a dat din nou speranțe tinerilor fotbaliști din România, care speră să își îndeplinească visul și să ajungă într-unul dintre campionatele de top ale Europei!

Vândut contra sumei de 13 milioane de euro în Serie A, Dennis Man a reușit direct să bată orice record și să devină cel mai scump transfer din istoria Ligii 1. Alături de fostul golgheter al campionatului va mai fi și Valentin Mihăilă, fotbalist cumpărat de Parma în toamna anului trecut de la CSU Craiova, contra sumei de 8,5 milioane de euro.

Fostul internațional, Laurențiu Roșu (45 de ani), a vorbit în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă despre ceea ce îi lipsește fotbalistului român în aceste momente pentru a ajunge în vizorului marilor echipe. Fostul atacant este de părere că absența formațiilor românești din competițiile europene, dar și evoluțiile slabe ale echipei naționale le îngreunează foarte mult traseul profesional al jucătorilor “tricolori”.

laurentiu rosu 1

Problema fotbalistului român nu o reprezintă lipsa de pregătire, ci faptul că noi nu mai avem echipe în cupele europene. Una este să joace în Champions League sau Europa League și alta este să evolueze doar în Liga 1 sau Cupa României, nu e același lucru. Pe lângă asta, și prestațiile de la echipa națională contează foarte mult, pentru că dacă un fotbalist ajunge să joace bine și să facă meciuri bune contra echipelor mari, atunci cluburile din campionatele puternice își vor îndrepta privirea spre fotbaliștii din România.

Citește și EXCLUSIV | Un fost internațional care a jucat peste 200 de meciuri în Italia, despre Dennis Man: “Se transferă un portar pe banii ăștia”

În ultimul timp ați văzut că s-au transferat foarte mulți croați, sârbi, la echipele mari ale Europei pe sume bune, de ce credeți? S-a întâmplat asta pentru că echipele lor continuă să evolueze în cupele europene, au performanțe și la nivel de echipe naționale, deci aici se face diferența!”, a spus Laurențiu Roșu, pentru Realitatea Sportivă.

38 de selecții și 5 goluri reprezintă bilanțul lui Laurențiu Roșu în tricoul primei reprezentative a României. Steaua București, CD Numancia, Recreativo Huelva și Cadiz CF sunt echipele pentru care a evoluat fostul internațional de-a lungul carierei de fotbalist profesionist.

Citește și EXCLUSIV | Transferul lui Man la Parma, prin ochii unui fost internațional: “Sper să nu fie ultimul transfer important din România!”