EXCLUSIV | Mihai Rotaru, criticat de o legendă a Craiovei: “Nu știe ce se întâmplă la clubul lui”

Transferul jucătorilor Andrei Vlad (21 de ani) și Octavian Popescu (18 ani) de la CS U Craiova la FCSB i-a trezit amintiri lui Aurel Țicleanu (62 de ani).

În comunism, Universitatea Craiova era o adevărată pepinieră pentru Steaua și Dinamo. Fostul mare jucător spune că în cazul celor doi tineri jucători este vorba despre nepriceperea conducerii clubului oltean. Principalul vizat este finanțatorul Mihai Rotaru.

“Înainte de Revoluție, sigur că ăsta era sensul. Cam toate echipele din provincie creșteau jucători și când ajungeau la un nivel înalt, luau calea Capitalei. Când ajungeau la o anumită vârstă se întorceau la echipele din provincie. Aici, după mine, e o altă poveste.

OctavianPopescu

Aici a fost o scăpare a conducerii clubului. E cu totul altceva. Ce putea să spună Mihai Rotaru? Trebuia să închidă subiectul. Ce fel de conducător e? El nu știa ce se întâmplă la clubul lui? Îl înțeleg pe de o parte, pentru că nu voia să dezvolte. A fost o greșeală și cu asta basta”, a declarat Aurel Țicleanu, fost mijlocaș la Universitatea Craiova în perioada 1976-1985, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportivă.

aurel ticleanu

Octavian Popescu a semnat cu FCSB din postura de jucător liber de contract în vara anului trecut. Acesta a plecat cu scandal de la Craiova, după ce acesta a refuzat să semneze prelungirea contruactului cu gruparea olteană.

Tânărul mijlocaș a avut parte de o ascensiune rapidă în prima ligă din România, fiind titular constant la roș-albaștrii, mai ales după plecarea lui Dennis Man la Parma.

“Copilul ăsta a făcut un progres extraordinar. Octavian Popescu a jucat suficient la Campionatul European de tineret. Are o ușă deschisă către viitorul său. Echipa asta s-a calificat fără el. E vorba de relații de joc. Copilul ăsta trebuia integrat la echipă, plus că era mai mic față de alți colegi cu 3-4 ani. 

octavian popescu profimedia 0601809013
Octavian Popescu. Foto: Profimedia

Plus că el joacă prea mult în prima ligă, după părerea mea. E un puști de 18 ani. E un talent care trebuie protejat”, a mai spus Aurel Țicleanu, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportivă.

Citește și EXCLUSIV | Fost component al ”Craiovei Maxima”, despre șansele echipei lui Ouzounidis la titlu: “Are un avantaj”