RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

EXCLUSIV | Marea provocare pentru fotbalul românesc în 2021: „E o șansă unică”

Dincolo de preliminariile CM 2022 și de turneul final al CE de tineret, pentru tricolori mai există o competiție cu expunere mare în acest an. 

România revine la Jocurile Olimpice după 65 de ani și o face exact în orașul unde a obținut cea mai mare performanță din istoria participărilor la edițiile marii competiții. În 1964 la Tokyo, tricolorii au ajuns până în sferturile de finală ale turneului olimpic, fiind învinși de Ungaria în durmul spre medalii. În 2021, România va fi din nou prezentă pe tărâm japonez.

„E o șansă unică dacă ne uităm la ce au jucat acum doi ani toți cei din lotul ăsta care s-a calificat la CE și a obținut acolo calificarea la Jocurile Olimpice. Dacă merg aproape toți de atunci plus câțiva din generația care vine din urmă am putea avea un lot extraordinar.

Toate echipele naționale vor avea echipe puternice la Tokyo, dar nu cred eu că Mbappe nu se va duce acolo, spre exemplu”, a declarat Claudiu Vaișcovici, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

România, Franța, Germania și Spania sunt echipele europene care vor fi prezente la Tokyo. În total 16 naționale se vor lupta pentru medaliile de aur, argint și bronz. Turneul olimpic de fotbal va avea loc în perioada 22 iulie – 7 august. Sunt eligibili pentru această competiție fotbaliștii născuți după 1 ianuarie 1997, dar selecționerilor le sunt permise și 3 alegeri care nu țin cont de criteriul de vârstă.

„Poate jucătorii de 21 de ani cresc mai bine și nu mai ai nevoie de Man, de Hagi, de Pușcaș, sau care mai sunt la echipa mare. Lui Pușcaș am văzut că i-a cam sărit rândul pe la Reading, văd că nu prea mai joacă”, a încheiat fostul mare dinamovist. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Luptă pentru titlu în doi? “Din ce am văzut, Craiova cred că iese din cărți”

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare