EXCLUSIV | Cum a ajuns Liverpool să nu mai fie o sperietoare în acest sezon: “Lumea a început să îi citească”

Sursă foto: Profi Media Images

“Cormoranii” lui Jurgen Klopp se bat să prindă un loc de Champions League în acest final de stagiune internă, deși în 2020 Liverpool a defilat în Premier League.  

Fostul mare atacant dinamovist Claudiu Vaișcovici a oferit o explicație pentru căderea campioanei Angliei.

“Orice echipă are un ciclu, ei de patru ani sunt la cel mai înalt nivel. Au avut parte de meciuri multe, au fost campioni, cât și câștigători ai Ligii Campionilor. Lumea a început să îi citească și au obosit și ei.

E greu să ții ritmul. Valoric, cei de la City sunt mai buni, la Liverpool cum au dispărut Van Dijk și Henderson din schemă, începe să scârțâie echipa”, a declarat Vaișcovici pentru realitateasportiva.net. 

virgil van dijk

Klopp o pregătește pe Liverpool din octombrie 2015. Doar în primul sezon nu a prins grupele Champions League alături de trupa de pe Anfield Road. Au urmat însă două finale jucate, dintre care una câștigată. În acest sezon, neamțul l-a pierdut pe Van Dijk după doar 5 etape de campionat disputate.

“Klopp a avut ghinion cu accidentarea lui Van Dijk care a dat peste cap tot mencanismul lor. Se simte absența lui, cu el în teren primeau greu gol, iar cei trei din față, Salah, Mane și Firmino, aveau altă libertate de mișcare”, a observat Iosif Rotariu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Liverpool a primit sezonul trecut 33 de goluri în 38 de etape, în condițiile în care și-a asigurat titlul cu mai multe runde înainte de finalul stagiunii. Ca o comparație, în 31 de meciuri din actualul campionat The Reds au 37 de goluri încasate.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | “Sunt fan Neymar și Guardiola”. Cine îi laudă pe cei doi înaintea returului sferturilor Champions League