EXCLUSIV | Detaliul care poate schimba lupta pentru un loc de Liga 1: “Nu mai poți da un pronostic în aceste condiții”

Liga 1 și-a schimbat formatul competițional în acest sezon, iar față de anii trecuți două echipe vor da baraj pentru a-și păstra locul în prima divizie. 

Echipele clasate pe pozițiile 13 și 14 vor întâlni în dublă manșă formațiile care au terminat pe locurile 3 și 4 play-off-ul eșalonului secund. Din 2016, de când barajele au fost reintroduse la acest nivel, nicio formație de ligă inferioară nu a avut câștig de cauză. Cristi Todea a trăit două astfel de experiențe din postura de antrenor secund la UTA.

“Va fi foarte greu, eu am mai jucat un baraj cu Voluntari și unul cu Poli Timișoara  și diferența este destul de mare de la Liga 1 la Liga 2. Dar acum cu această nebunie cu virusul poți întâlni o echipă care să aibă mai mulți jucători cu probleme. 

În perioada asta totul este puțin în incertitudine și atunci nu mai poți da un pronostic la un meci de dinainte, că va câștiga o anumită echipă”, a explicat Cristian Todea, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

uta poli timisoara 1
Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Există însă și o rază de speranță pentru ajutorul lui Cristi Pustai la Dunărea Călărași.

“Ceea ce îmi dă încredere este meciul din Cupa României în care Viitorul Pandurii a eliminat-o pe Gaz Metan și acolo am văzut că se poate. Anul acesta au fost multe echipe din Liga 2 în sferturi, este un an în care pronosticurile sunt mai greu de făcut”, a completat arădeanul de 42 de ani. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Situația pe care un antrenor ar dori să o evite: “Mi-ar fi greu să aleg între Dinamo și Gaz Metan”