EXCLUSIV | Imaginea lui Colțescu în ochii unui nume mare al arbitrajului: “Avea destinul ciobanului din Miorița”

Sebastian Colțescu și-a făcut ieșirea din scena internațională cu un scandal imens generat de un moment care a aprins spiritele pe Parc de Princes. 

Colțescu dispăruse oricum de pe lista FIFA pentru anul 2021, așa că o eventuală sancțiune a UEFA nu va mai avea niciun efect. Totuși, imaginea lui a fost afectată de acest episod nefericit.

“Trăiește o dramă pe care nu aș vrea să o traiască nimeni. Nu are nimic Colțescu cu rasismul în cap, uitați-vă pe fața lui că este aceea a unui om apatic, resemnat total. Avea destinul ciobanului din Miorița. Din moment ce te scoate la 43-44 de ani de pe lista FIFA nu te mai pune nimeni înapoi jumătate de an. Și la asistenți este aceeași situație.

Aici, Hațegan având o relație apropiată cu Șovre și-a luat țeapă. A avut mare încredere în el și l-a încurcat. Dacă îi zicea Colțescu <<Dă-l afară>> nu îl dădea, dar așa venind de la Șovre l-a dat și a greșit. Tot ce a fost la Paris a fost stricat de Șovre, nu de Colțescu. Colțescu a avut caracter, a lăsat-o așa, nu a încercat să se disculpe”, a subliniat Adrian Porumboiu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

sovre brigada hategan

Brigada românească a fost înlocuită la rejucarea partidei de a doua zi.

“De când un arbitru asistent poate să dispună și arbitrul să o ia așa nemestecată? L-a complicat și pe Hațegan. Nimeni nu a spus nimic de domnul Șovre. Dacă Șovre mă contrazice o să vin și cu alte amănunte. Nu numai eu am auzit vocea lui. Sunt înregistrări și UEFA va face precizările de rigoare. Chiar dacă nu îl cunoștea, trebuia să se informeze cine este pe bancă.

Turcii sunt mereu zgomotoși în dreptul băncilor de rezerve. Expresia <<ăla negru>> are ceva reminiscențe în tine cu banca care era din nou prezentă și la Paris. Ei s-au la meciul de la Manchester după ce Istvan Kovacs a fost testat pozitiv la coronavirus. Nu erau ei desemnați inițial”, a mai punctat fostul finanțator al celor de la FC Vaslui. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Descoperirea care schimbă tot ce se știa despre episodul “Paris”: “Erau niște antecedente acolo”