EXCLUSIV | Ilie Năstase: “Asta nu e poliție, e miliție. Mă duc la CEDO”

Fostul tenismen Ilie Năstase se declară revoltat după ce a fost reținut mai multe ore de către polițiști pentru conducerea autoturismului în stare de ebrietate. ‘Nasty’ susține că nu a refuzat etilotestul și că a fost supus unui abuz din partea polițiștilor.

Potrivit Realitatea TV, în jurul orei 4.45, pe Şoseaua Nordului din Capitală, polițiștii Brigăzii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de către Ilie Năstase. Fostul sportiv ar fi refuzat să-i fie recoltate probe biologice, a devenit recalcitrant și a adresat injurii polițiștilor.

Asta nu e poliție, e miliție. Am băut trei beri, mai mult am mâncat. În momentul în care polițistul a zis că nu mă crede, m-am enervat. Apoi mi-a pus catușele, ca și cum eram ultimul infractor. Aveam alcoolemie 0,05, care se plătește cu amendă. Apoi a venit un șmecher și mi-a zis dacă nu cumva am luat droguri. I-am zis că singurul drog pe care l-am luat a fost șampanie. După care m-au ținut încă patru ore. La ora 7.30, mi-au dat drumul. Nu am refuzat etilotestul!

Da, i-am jignit pe polițiști. Eu, persoană de 71 de ani, general, fost parlamentar, nu mă crezi că am băut trei beri! Dă-mi amendă, dar nu-mi pune catușele. În România, ești considerat vinovat din start. În Franța nu mi s-ar fi întâmplat asta. E incredibil! A fost o neînțelegere. Mă duc la CEDO și le cer două milioane de euro, apoi banii îi dau unor copii. Oricum, în România nu am nicio șansă să câștig. Mă duc azi la spital să îmi scot un certificat. N-am fost umilit așa niciodată. Mi-au strâns cătușele atât de tare încât mi-au făcut rană. Mi-au spus că așa se procedează când sunt agresiv. Eu am fost doar agresiv verbal, nu fizic“, a spus Năstase la Realitatea TV.

Spynews.ro