FCSB nu va putea disputa partidele de pe teren propriu din cupele europene pe Arena Națională, iar roș-albaștrii au luat în calcul stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.

De la sfârșitul lunii iunie, pe Arena Națională vor fi demarate pregătirile pentru concertul lui Ed Sheeran (3 iulie) și al trupei Metallica (14 august). Tururile preliminare ale cupelor europene se dispută în perioada iulie-august 2019.

Astfel, FCSB caută un stadion pe măsură unde să își poată disputa meciurile. Roș albaștrii s-au interesat pentru mai multe variante, iar una dintre ele este chiar arena „Ilie Oană”. Mai multe detalii aici: FCSB ar putea juca pe stadionul „Ilie Oană”! EXCLUSIV – Reacția CSM Ploiești

Peluza l ”Ilie Oană” a emis un comunicat de presă prin care atacă extrem de dur formația din Capitală. Realitateasportiva.net vă prezintă mai jos, integral, punctul de vedere al Peluzei legat de o posibilă variantă ca vicecampioana României să-și dispute meciurile din cupele europene la Ploiești:

”Deoarece s-a iscat o adevărată isterie în media și online vis a vis de posibilitatea ca FCSB să dispute meciurile din Europa pe arena ”Ilie Oană”, membrii Peluzei l ”Ilie Oană” țin să facă publică poziția lor cu privire la această situație:

Suntem absolut siguri că marea masă a suporterilor petroliști sunt total împotriva posibilității ca un club din București să își dispute meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Ploiești, având în vedere adversitatea dintre suporterii ploieșteni și cei din București și în special cu cei ai FCSB-ului.

Ploieştenii nu uită și nu iartă abuzurile de absolut toate felurile de-a lungul timpului la care a fost supusă echipa ploiesteană, și mai ales suporterii, atât de mai marii regimului comunist, cât și în trecutul apropiat de către forțele de ordine aservite latifundiarului din Pipera.

Înțelegem și agreem faptul că stadionul aparține municipalității și nu ne opunem închirierii acestuia în scopul obținerii de venituri la bugetul local, dar vă înștiințăm că acest stadion reprezintă spiritul lupilor galbeni și nu poate fi pângărit de o echipă care de-a lungul istoriei a fost emblema unui regim opresiv, a folosit orice mijloc pentru a-și impune dominația în campionat.

Ploieștenii nu agreează mirosul de brânză și cu atât mai mult pe cel al celulelor de la Jilava și Poartă Albă. Pentru cei ce vor veni cu exemple gen Inter și AC Milan, Roma și Lazio, Bayern și Munchen 1860, ținem să le reamintim tuturor că acele echipe erau din același oraș, așa că sfătuim atât ciobanii cât și ajutoarele de câine lup care le stau în preajmă să se orienteze către stadionul ”Ștefan cel Mare”. Suporterii Peluza l ”Ilie Oană” țin să înștiințeze întreagă țară că FCSB va juca pe ”Ilie Oană” DOAR ÎN CALITATE DE ADVERSAR al echipei PETROLUL PLOIEȘTI în campionat sau Cupa României.”