EXCLUSIV | Exemplul de care Man trebuie să țină cont în Serie A: “Acolo nu putea să țină pasul cu ceilalți colegi”

Mijlocașul plecat la Parma în această iarnă încearcă să se impună în primul 11 al italienilor. Evoluțiile lui sunt încurajatoare până acum, fiind util echipei sale în ultimele etape. 

Dacă Man a prins minute încă de când a ajuns în peninsulă, nu același lucru se poate spune despre alți fotbaliști români care au semnat contracte cu echipe mari de afară. E și cazul lui Ciprian Deac, cel care se transfera la Schalke în urmă cu mai bine de 10 ani. Sergiu Costin explică felul în care mijlocașul clujenilor a încercat să facă față fotbalului german.

“Am vorbit cu el și povestea cum a fost în Germania. El aici ne rupea la alergare și acolo nu făcea față, nu putea să își ajungă colegii la ce nivel erau. De aici am dedus niște lucruri. Suntem talentați, dar nepregătiți, nu avem forță, nu avem calitățile pe care alții le au.

Și aici e o mare problemă, pentru că fotbaliștii români s-au adaptat foarte greu în campionatele puternice. Îmi place Man, are alonjă, dar nu știu dacă are și forță. Iar în campionatul italian îți trebuie pregătire, la noi sunt cam răsfățați fotbaliștii, dincolo e muncă”, a concluzionat Sergiu Costin, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

deac schalke

Într-un sezon întreg la Gelsenkirchen, Deac a prins doar 5 meciuri în tricoul alb-albaștrilor.

“Eu mai povesteam cu doctorul meu când eram la Galațe, legat de felul cum suntem noi construiți. Iar noi nu suntem ca nație la fel ca englezii, ca nemții. Ei au în gena lor forță mai mare, oase mai puternice.

Pe de altă parte, noi suntem tehnici, inventivi, imprevizibili, însă nu ajung doar astea. Talentul este 30 %, restul este muncă”, mai consideră cel care evoluează în prezent în Liga 3. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Mesajul pe care trebuie să îl primească tinerii talentați care visează la performanță: „Trebuie să li se spună adevărul în față”