EXCLUSIV | “Este cel mai indicat succesor al lui Rădoi”. Varianta sugerată în cazul despărțirii de actualul selecționer

Sursa foto- Profimedia Images

Mirel Rădoi continuă pe banca naționalei după startul slab al preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022. 

Tricolorii au obținut doar 3 puncte din partidele cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, însă conducerea FRF nu a renunțat la antrenorul numit în noiembrie 2019. Rețeta folosită în momentul promovării lui Rădoi la prima reprezentativă ar putea fi aplicată și pe viitor crede Jackie Ionescu. Astfel, Adrian Mutu ar putea fi una dintre variantele pe care federalii să le ia în calcul în cazul în care Chiricheș & Co rămân fără selecționer. Mutu se află pe banca tineretului din ianuarie 2020 și a terminat fără înfrângere aventura în grupele Euro 2021 alături de tricolorii mici.

“Este o echipă cu talente evidente. Pe Mutu îl revăd cu surprindere într-o altă postură, pare maturizat, într-o creștere de viziune. Văzând cum vorbește, cum alcătuiește echipa, este cel mai indicat succesor dacă Rădoi renunță.

Are avantajul că el este pe val față de alții care ar putea fi luați în calcul. Pe Mutu lumea fotbalistică îl așteaptă ca pe un antrenor de valoare“, a fost comentariul lui Jackie Ionescu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

profimedia 0600993171
Sursa foto: Profimedia

La fel ca și în cazul lui Rădoi, experiența nu este nici pe departe atuul “Briliantului”.

“Vedem că pe Rădoi ascensiunea la echipa mare nu l-a confirmat. El trebuie să lucreze mai mult la echipele de club, să vii direct la națională s-a văzut mai rar. Și la Mutu este aceeași situație.

Cineva cu un simt fotbalistic dezvoltat își poate da imediat seama dacă este dotat sau nu. Să vedem cum va fi evoluția lui în continuare, va depinde de mulți factori“, a încheiat fostul mare antrenor. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Cum se face diferența în fotbalul actual! Argumentația oferită de un nume imens al fotbalului românesc