România a pierdut categoric cu Suedia pe Arena Națională, scor 0-2! ‘Tricolorii’ păstrează o șansă să ajungă la EURO 2020 doar prin barajul din Liga Națiunilor. În schimb, Suedia și-a asigurat locul doi în Grupa F și merge la Campionatul European.

Berg (18′) și Quaison (34′) au înscris la București. Suedezii au controlat jocul și s-au apărat foarte bine. România nu și-a creat multe ocazii clare de gol.

Mă așteptam ca echipa națională să facă un meci bun. Din păcate, n-am reușit. Sunt foarte necăjit! N-am înțeles absolut nimic, cum n-am înțeles multe decizii pe durata acestor preliminarii… jucătorii convocați. Cum știm cu toții, fotbalul nu ne păcălește și s-a adeverit.

Dacă la meciul cu Norvegia am fost mulțumiți și am spus că Norvegia a scos un egal pe final, acum a fost un meci foarte slab. Nu știu ce să spun dacă ar trebui să-și dea demisia Cosmin Contra. La noi se întâmplă foarte multe lucruri ciudate, așa că decizia este a Federației.

De la începutul meciului, am văzut o Suedie foarte hotărâtă. Au avut mingea și s-au apărat foarte exact. Nu au arătat ca o echipă care vine la București cu emoții sau că are probleme. Problemele au fost la noi, că n-am reușit să ne ridicăm la nivelul jocului.

O problemă este și în lotul echipei naționale…ne mulțumim cu puțin și ne merităm soarta. Nu pot să spun că un jucător s-a ridicat la nivelul pretențiilor în seara asta„, a spus Dorinel Munteanu la emisiunea ‘Realitatea Sportivă’ de la Realitatea TV.

Realitatea TV Live

Realitatea TV Live – Realitatea Sportivă, ediție specială după partida România – Suedia

Publicată de Realitatea.NET pe Vineri, 15 noiembrie 2019

Cum putem ajunge la EURO 2020

România păstrează o șansă să ajungă la EURO 2020, prin barajul din Liga Națiunilor, acolo unde vor întâlni Scoția sau Islanda în semifinale (în deplasare).

Barajul din Liga Națiunilor se va disputa la finalul lunii martie, iar finalele celor 4 divizii se vor disputa pe terenul uneia dintre cele două finaliste, locul urmând să fie stabilit prin tragere la sorți.

România ar putea disputa la București o posibilă finală de Liga Națiunilor. De exemplu, împotriva Norvegiei, dacă va fi în Divizia C, sau împotriva Israelului sau a Ungariei, dacă va fi în Divizia A.