EXCLUSIV | Consecința nefastă a reacției neinspirate a lui Colțescu: “Pata asta va plana asupra României”

Situația generată la meciul din Champions League a venit cum nu se poate mai rău pentru brigada românescă. 

Asta după ce Ovidiu Hațegan a devenit primul arbitru din istorie delegat la fiecare etapă a grupelor Champions League. Scandalul de la Paris nu i-ar putea pune însă în pericol centralului arădean ascensiunea, crede Sorin Altmayer.

“UEFA o să îl protejeze o perioadă, vine și o perioadă de pauză oricum. Știu că este foarte apreciat, de altfel avem doi centrali în elita arbitrajului mondial.

Cu siguranță lui Hațegan i se va încredința în viitor o finală de Champions League sau Europa League. Și fără doar și poate îl văd și pe lista arbitrilor la viitoarele turnee finale”, a mărturisit Sorin Altmayer, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

hategan UCL

Totuși, acesta consideră că imaginea României și a arbtrajului românesc a fost afectată de incidentul nefericit.

“Personal nu cred că pot fi repercursiuni asupra întregii brigăzi. Din păcate, pata asta va plana asupra României, asupra arbitrajului românesc. Va fi o mică anchetă, dar nu trebui pedepsiți ceilalți. Turcii ar trebui să își schimbe puțin optica.

E o greșeală din partea lui Colțescu, în condițiile date de lipsa spectatorilor din tribune. Și în acest caz trebuie să îți măsori fiecare cuvânt. Dar latura umană ar trebui să primeze”, a completat fostul central din Timișoara. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Problema ridicată după ce Colțescu a isterizat lumea fotbalului: “Aceste detalii nu au voie să îți scape!”