EXCLUSIV | Cine a fost mai bun, Hagi sau Stoichkov? Răspunsul oferit de un fost campion în Anglia: ,,Am crescut alături de el”

Gheorghe Hagi este considerat de foarte mulţi oameni ai fotbalului unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a dat Europa de Est.

Însă, din această parte a Europei, un alt jucător a impresionat în momentul când evolua şi este vorba despre bulgarul Stoichkov.

Hagi Stoichkov 22

Dimitar Berbatov, fost fotbalist la Manchester United, spune că nu vrea să decidă cine a fost cel mai bun dintre cei doi, pentru că apartenenţa l-ar face evident să decidă în favoarea lui Hristo Stoichkov. Acesta spune însă că Hagi a fost un fotbalist extraordinar la vremea lui.

Nu este o întrebare tocmai corectă. Evident că aș spune că Stoichkov, dat fiind că am crescut alături de el și a fost bulgar. Hagi a fost însă un jucător grozav. Amândoi au contribuit mult pentru țările lor și pentru Balcani, arătând ce talente grozave putem produce.”, a declarat Dimitar Berbatov, ambasador Betfair, pentru Realitatea Sportiva.

Betfair Berbatov

Numit ,,Regele” de către români, Gică Hagi a adunat în cariera sa de fotbalist 125 de selecţii pentru echipa naţională, reuşind 35 de goluri. În ceea ce priveşte echipele de club, Hagi a evoluat la formaţii precum Steaua, Barcelona, Real Madrid sau Galatasaray, adunând peste 500 de meciuri şi reuşind 237 de goluri.

Stoichkov este câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Barcelona în 1992, iar în carieră a mai evoluat la formaţii ca ŢSKA Sofia sau Parma. 83 de meciuri a adunat fostul jucător bulgar pentru echipa naţională, acolo un de a reuşit să marcheze de 37 de ori.

Hagi Stoichkov

 

Citeşte şi Hagi s-a destăinuit pentru spanioli: „Ăsta este regretul carierei!”