EXCLUSIV | Cât va absenta Simona Halep din cauza herniei de disc. Verdictul medicului

Simona Halep, liderul clasamentului mondial WTA, a anunţat că suferă de hernie de disc, dar vrea să revină cât mai rapid în competiţie. Medicul Pompiliu Popescu este de părere că românca nu va lipsi de pe teren mai mult de o lună.

Halep (27 de ani) a precizat pe Twitter că a efectuat un RMN și va discuta cu medicii ei în următoarele zile.

Depinde ce s-a văzut la RMN. În cazul în care compresează o rădăcină (nervoasă) puternic, atunci trebuie operată. Dar, în general, se reface prin tratament și recuperare. Cel mai probabil, nu este necesară operația. În maximum o lună ar trebui să fie aptă. Chiar și trei săptămâni. Nu cred că există risc de complicații. Oricum, acestea sunt la vedere și vor fi observate dacă apar“, a spus Pompiliu Popescu, fost medic al echipei naționale de fotbal, pentru realitateasportiva.net.

Prin urmare, Simona Halep are șanse mici să mai joace în acest sezon. Românca ar fi trebuit să participe la turneul de la Moscova (15-21 octombrie) şi la Turneul Campioanelor de la Singapore (21 şi 28 octombrie).

Citește și -> ANALIZĂ | Șanse mari pentru Simona Halep să încheie anul pe primul loc WTA

Simona Halep a fost afectată în ultima săptămână de dureri în zona lombară și nu a reușit să avanseze în turneele de la Wuhan și Beijing. Românca s-a declarat extrem de îngrijorată după ce a fost nevoită să abandoneze în meciul cu Ons Jabeur, în runda inaugurală de la Beijing.

Hernia de disc face referire la o deplasare a discurilor intervertebrale care susţin coloana vertebrală. De cele mai multe ori, afecţiunea se manifestă prin dureri de spate la nivel lombar, care iradiază pe membrele inferioare, slăbiciune musculară, amorţeală la nivelul mâinilor sau în degetele mari de la picioare ori senzaţie de presiune în călcâi. Majoritatea pacienţilor nici măcar nu au nevoie de intervenţie chirurgicală.