EXCLUSIV | Calificativul primit de tricolori după primele 270 de minute din campania de calificare: “Merită o notă de trecere”

România are 3 puncte obținute în grupa preliminară pentru viitorul turneu final de CM. Tricolorii au pierdut cu Germania și Armenia și au câștigat în fața Macedoniei de Nord. 

Florin Macavei a analizat în exclusivitate pentru realitateasportiva.net prestațiile avute de Chiricheș & Co.

“Le dau o notă mică, de trecere, vorbim în principal despre meciul cu Armenia. Cred că Pițurcă nu pierdea jocul ăsta având în vedere că și în fața Macedoniei de Nord am avut aceleași probleme.

Trebuie să fii versatil ca selecționer, sigur că am trecut pe atac după ce ne-am văzut conduși, dar apoi era necesar să se schimbe planul tactic, să blocheze mijlocul terenului. A fost vorba și de ghinion până la urmă”, a mărturisit președintele celor de la Dumbrăvița. 

macavei dumbravita

România a lipsit la ultimele 5 turnee finale de CM. Serie de ratări este identică celei de dinaintea calificării generației lui Dobrin la ediția Mexico ’70.

“Trăim cu speranță, șanse sunt, dar nu știu cum pot fi ele materializate. La ce am văzut în aceste meciuri nu ne poate face iluzii că am putea ajunge la Mondial. 100 % sunt convins că Rădoi este tobă de fotbal, dar trebuie să acumuleze și experiență, să știe să gestioneze anumite lucruri care apar în jocuri”, a mai subliniat Florin Macavei. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | “Procesul” lui Rădoi după primele trei “înfățișări” din preliminarii: “Schimbări multe și alegeri neinspirate”