Lichidatorul judiciar al SC FC Petrolul SA, firma care a deținut echipa de fotbal Petrolul Ploiești, a scos la licitație mai multe bunuri care se află în dotarea stadionului Ilie Oană. 

Pe lista cu bunuri scoase la licitație de ViaInsolv se află băncile de rezerve, instalaţia de sonorizare, mai multe televizoare, dulapurile din vestiare, etc.

CSM Ploiești, care are în administrare arena Ilie Oană, a anunțat că va participa la licitație.

Am făcut o adresă către Primăria Ploiești, ieri (n.r. – luni), după ce am primit notificarea privind scoaterea la licitație a bunurilor respective. Este clar că dorim ca aceste bunuri să nu fie înstrăinate. Nu putem rămâne fără bănci de rezerve și fără sonorizare“, a declarat directorul CSM Ploiești, Cristian Nica.

Bunurile respective au intrat în dotarea stadionului Ilie Oană pe vremea când Petrolul funcționa pe vechea structură, prin firma deținută de frații Capră.

Societatea a intrat în insolvență, iar apoi în faliment odată cu retrogradarea în liga secundă, după ce a câștigat Cupa României, în 2013, și a bifat două calificări consecutive în playoff-ul Europa League.

După faliment, Petrolul a renăscut printr-un nou proiect creat de suporteri și de fostele glorii ale echipei ploieștene.