Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București (UNEFS) va organiza workshop-ul „Avertizarea sportivă – ca mediu educaţional pentru formarea unei atitudini etice”, în cadrul căruia va fi lansat un material educațional special.

Acesta a fost realizat în cadrul proiectului „Sport WHISTLE”, în care UNEFS este unul dintre parteneri. Pentru prima dată în sportul românesc, cei implicați în fenomen vor avea la dispoziție un suport informaţional referitor la mecanismele de avertizare asupra neregulilor din sport.

Materialul educaţional este rezultatul cercetărilor întreprinse de către un consorţiu internaţional format din organizații din domeniul sportului (universităţi, organizaţii profesionale, institute de politici publice), din Cipru, Germania, Grecia, Franţa, Italia, Marea Britanie şi România.

Proiectul „Sport WHISTLE” este finanțat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+Sport, în vederea studierii și promovării educației în domeniul avertizării din sport şi este coordonat de Prof.dr. Haralambos Tsorbatzoudis, de la Universitatea Aristotelis din Salonic (Grecia).

În cadrul evenimentului se vor prezenta, pe lângă materialul educațional, rezultate ale unor proiecte cu tematică similară, precum şi impactul aşteptat la nivelul organizaţiilor şi ţărilor implicate în implementarea acestora.

Evenimentul se va desfășura la Muzeul UNEFS, pe data de 14 iunie, cu începere de la ora 11.30. La workshop sunt invitați să participe reprezentanți ai mass-media, ai MTS, MEN, COSR, ai federațiilor şi cluburilor sportive.

Detalii despre derularea proiectului puteți găsi pe site-ul https://sportwhistle.eu/.