Euro 2020, interzis în România? Anunțul momentului făcut de Ministrul Sportului

ionut-stroe

Ionuț Stroe a vorbit despre posibilitatea ca România să piardă organizarea Campionatului European 2020 în cazul în care va fi declarată pandemie de coronavirus la nivel european.

Ministrul Tineretului și Sportului susține că în momentul de față nu s-a luat nicio măsură în acest sens, iar Campionatul European urmează să se desfășoare așa cum era programat.

„Nu este niciun fel de informare cu privire la reconfigurarea planurilor privind EURO 2020. Cu siguranță vom informa opinia publică în momentul în care vom fi înștiințați în mod oficial. E o oportunitate enormă pentru noi să organizăm această competiție și sperăm să n-o ratăm”, a declarat Ionuț Stroe, la ProX.

Epidemia de coronavirus din Italia a determinat delegația României de kaiac-canoe să-și întrerupă pregătirile din Italia și să revenit aseară în România.

„Din păcate, în contextul acesta extrem de tensionat, orice informație făcută public e transformată în știre. Toți sportivii români care au venit din Italia sunt în afara oricărui pericol. Nu există niciun risc privind sănătatea lor. Au mers la Snagov, pentru că acolo este o bază nautică”, a mai spus Stroe.

Citește și ♦ Panică la Snagov! ”Ministrul Ionuţ Stroe obligă personalul să deservească sportivii ce vor veni din Italia!”