Este Chiricheș căpitanul potrivit sau nu! Problema liderului din teren al naționalei

Cu Mirel Rădoi pe bancă, la Erevan, România a pierdut pentru prima dată în istoria sa cu naţionala Armeniei, scor 2-3.

“Tricolorii” au pierdut pentru prima dată în istorie cu Armenia, iar acest lucru a declanșat valul de critici pentru Mirel Rădoi și jucătorii săi din partea oamenilor de fotbal din România.

1 profimedia 0602586420
Foto: Profimedia

Căpitanul primei reprezentative, Vlad Chiricheș, nu a scăpat nici el de critici, care au pus problema dacă el este cel mai potrivit să poarte banderola pe braț la echipa națională. Unul dintre contestatarii săi, ”Vivi” Răchită, a lucrat cu fundașul lui Sassuolo la echipa națională în mandatul lui Victor Pițurcă.

Fostul antrenor de la Petrolul a declarat că Vlad Chiricheș nu are calitățile necesare pentru a fi liderul de care are nevoie România. Ce îl dezamăgește cel mai mult pe Răchită este lipsa de atitudine în teren pe care o arată Chiricheș. Iar pentru asta, dă exemple de mari căpitani din istoria naționalei despre cum ar trebui să arate un adevărat lider în teren pentru formația lui Mirel Rădoi.

VladChiriches

Totul depinde de concentrarea jucătorilor, de valoarea lor și de faptul că liderul trebuie să strângă echipa lângă el. Chiricheș este liderul din teren, este căpitanul echipei, dar nu este un jucător cum erau Hagi, Popescu, Chivu, care să bage și frică în coechipieri atunci când nu făceau ce le spune căpitanul. 

Chiricheș este mai boem, mai prietenos cu colegii. Lucrurile astea se răsfrâng probabil și în vestiar. Căpitanul trebuie să fie mai câinos. Vlad este un fel de lasă-mă să te las! „Bă, faceți fiecare pentru el”. Nu! Aduceți-vă aminte de Roy Keane de la Manchester United! El era primul care băga materiale, se ridica și urla la Scholes și la ceilalți jucători că dacă nu fac ca el îi omoară, îi mănâncă. Toată echipa îl urma”, a declarat Răchită, conform gsp.ro.

rachita

Nu doar lipsa capacității lui Chiricheș de a-și motiva coechipierii din teren ridică un semn de întrebare pentru fostul component al staff-ului lui Pițurcă, ci și lacunele sale defensive. „Chiricheș e un jucător de valoare, dar mai pierde orientarea în spațiu. Au fost niște găuri incredibile în zona lui”.

După o serie de accidentări, Chiricheș s-a întors la națională în septembrie 2020, moment în care și-a recuperat banderola de căpitan. „Nu a fost nicio alegere din partea jucătorilor. Antrenorul ia decizia asta şi el e în măsură să aleagă căpitanul echipei. Sunt complet refăcut. Cu capul limpede”spunea atunci fundașul.

vlad chiriches accidentare

Eeșcul cu Armenia a fost a 31-lea meci al lui Chiricheș cu banderola pe braț la echipa națională și se află la trei meciuri de Gică Popescu. Lider în acest clasament rămâne Gică Hagi, cu 65 de meciuri din postura de căpitan pentru România.

CITEȘTE ȘI –>> FRF, ținta criticilor și a ironiilor! ”Pe Burleanu nu-l scoți de acolo nici cu Pentagonul!”