Simona Halep (locul 7 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon, pentru a doua oară în carieră. După victoria împotriva chinezoaicei Shuai Zhang, românca a declarat că se simte excelent pe iarbă și este încrezătoare că poate ajunge în premieră în finală.

După o oră și jumătate de joc, Halep a învins-o pe Zhang cu 7-6 (4), 6-1. Cheia meciului a fost, cel mai probabil, în primul set, când Simona a revenit de la 1-4.

Am luptat din greu în primul set, chiar dacă am fost condusă cu 4-1. Știam că va lovi foarte tare fiecare minge. Am mai jucat cu ea și a fost greu pentru mine. Astăzi am știut că trebuie să fiu puternică și să joc cât pot de bine.

Am energie, mă simt proaspătă, sănătoasă și încrezătoare când intru pe teren. Joc cel mai bun tenis al meu pe iarbă. Nu o să mă uit la meciul în care se va stabili adversara mea. O să mă pregătesc pentru semifinale, am timp de recuperare. Vreau să mă bucur de următorul meci„, a declarat Simona Halep la finalul partidei.

În semifinale, joi, Simona Halep va juca împotriva învingătoarei din partida Elina Svitolina (Ucraina, locul 8 WTA) – Karolina Muchova (Cehia, 68 WTA).