Simona Halep e felicitată de toată lumea după câștigarea Grand Slam-ului de la Wimbledon, iar românca a mai primit o veste bună.

Gabriela Firea, care nu a mai fost alături de Halep pe Arena Națională, a depus un proiect de hotărâre prin care se propune crearea Esplanadei Simona Halep în București.

„Spaţiul public situat la intersecţia dintre Piaţa George Enescu/Calea Victoriei, Strada Episcopiei şi Strada B. Franklin ar putea fi denumit Esplanada Simona Halep, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 31 iulie a Consiliului General al Capitalei”, scrie Agerpres.

Cum s-a ajuns la asta și care sunt argumentele? „Potrivit raportului de specialitate, Simona Halep, născută pe 27 septembrie 1991, la Constanţa, a atins prima poziţie în clasamentul mondial WTA în două rânduri între 2017 şi 2019.

A ocupat această poziţie timp de 64 de săptămâni, fiind din acest punct de vedere a zecea din istoria tenisului în clasamentul longevităţii ca lider al circuitului. În prezent, ea se află pe locul patru mondial. A fost desemnată Jucătoarea anului 2018 de WTA, dar și cea mai populară jucătoare în 2014 şi 2015″.