RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

„Eroul de la Liberec” îi ia apărarea lui Straton: „Și marii fotbaliști au jucat la rivale, nu ?”

Florin Matache scria istorie în urmă cu 11 ani când reușea o calificarea miraculoasă în dauna adversarei de joi seară a roș-albaștrilor, Slovan Liberec. 

Matache juca atunci pentru Dinamo, iar câinii au dat peste cehi în play-off-ul Europa League. După un meci cu cântec în tur, întrerupt de suporterii dinamoviști și pierdut de roș-albi la masa verde, echipa din Ștefan cel Mare avea să se califice după un retur decis la loviturile de departajare.

Dacă joi seară se va ajunge tot acolo, Straton va fi cel care va apăra poarta celor de la FCSB. Portarul a venit de la Dinamo la sfârșitul săptămânii trecute și a debutat deja pentru noua sa echipă. Deși are trecut dinamovist, Matache îi înțelege perfect demersul.

„E profesionist. Merge unde e dorit, unde e apreciat și unde e plătit. A gândit cum e mai bine pentru el și pentru familia sa. Păi, dacă ne uităm la marii fotbaliști și au jucat la rivale, nu?

Sigur că suporterii se pot supăra, dar trebuie analizat ce ai făcut pentru echipa respectivă. Straton n-a mai fost dorit la Dinamo, iar ulterior și-a găsit un nou job. E firesc”, a spus fostul portar pentru Pro Sport.

Rezerva lui Straton este Ducan, tânărul care a primit o șansă nesperată după ce Andrei Vlad s-a infectat cu noul virus din China.

„E un copil foarte bun, vă dați seama ce a fost pe capul lui? Nu trebuie blamat, trebuie încurajat. Nu este normal să-i dăm în cap. Până la urmă a obținut calificarea la loviturile de departajare. Cine se apucă de portărie știe că e un post ingrat!

Trebuie să stai bine mental, nu numai fizic. E un copil cu calități, l-am văzut la multe meciuri de liga a doua. Noi vorbim acum despre Liberec, mai vorbeam dacă nu era Ducan la 11 metri?”, a încheiat Matache.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | Stanciu are emoții pentru calificarea în grupele Champions League! Slavia Praga și Midtjylland au remizat alb

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare