Emanuel Gyenes a abandonat în etapa a opta a Raliului Dakar, după ce în urma unei căzături a avut probleme la braţul drept. Gyenes a fost singurul român din competiție.

Gyenes (34 de ani) se recuperase recent după o fractură la brațul drept. Raliul Dakar este cea mai dură competiție auto-moto din lume.

Am încercat imposibilul și eram deja foarte aproape să fac să devină realitate ce mi-am propus. Etapa 8 din Dakar 2019 nu a fost nicidecum cum mi-am dorit-o. A fost un start în care 80% din motocicliști am pornit după 10 mașini și 5 camioane și a fost extrem de greu în urme și praf. După wp 1 am căzut, s-a avariat sistemul de navigație și impactul a fost dur pentru brațul drept în care am tija. Am încercat să mai merg și după 10 km a trebuit să mă opresc pt că nu mai puteam ține mâna pe ghidon.

Am stat zeci de minute să vad dacă pot continua, însă în cele din urmă a trebuit să chem elicopterul. Voi reveni anul viitor în Dakar mult mai puternic și mai motivat! Mulțumesc familiei, în special soției mele, care are răbdare cu mine și mă susține în tot ceea ce fac„, a scris Gyenes pe Facebook.

Raliul Dakar 2019 se desfășoară în perioada 6-17 ianuarie. Traseul are o lungime de 5.000 de kilometri, doar în Peru, dintre care aproximativ 70% este prin deșert.