Elisabeta Lipă își face griji pentru lotul de canotaj al României: ”90% dintre ei sunt la Suceava!”

Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, nu este de acord cu faptul că sportivii români au fost trimiși către propriul domiciliu în loc să rămână în cantonamente.

Fosta mare sportivă este de părere că s-a comis o greșeală când jucătorii au fost lăsați să se autoizoleze, având în vedere că cea mai mare parte din lotul de canotaj locuiește în Suceava, oraș care a raportat cele mai multe cazuri de Covid-19.

”Era mult mai bine, dacă nu chiar 100%, dacă sportivii erau izolați în cantonament în locurile lor de pregătire. Gândiți-vă că 90% dintre ei sunt la Suceava.Știm, vedem ce se întâmplă la Suceava. Unde sunt mai în siguranță ei? La Suceava sau în cantonament?”, a declarat Elizabeta Lipă într-un interviu pentru DigiSport.

Aceasta a declarat și că nu este convinsă că sportivi se vor antrena așa cum ar trebui, în perioada de autoizolare.

”Ok, stau acasă la ei, dar tot mai trebuie să iasă pentru cumpărături, să se apuce de gătit. Apoi, au de făcut câte două antrenamente pe zi pentru a se menține, nu este atât de simplu. 

Le era mult mai bine în cantonament, îmi mențin punctul de vedere. O să realizăm ce greșeli am făcut abia după aceea, când se vor întoarce sportivii la lot”, a adăugat Lipă.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV | Cum a scăpat Mario Iorgulescu de mandatul de arestare: “Acest lucru l-am invocat noi” VIDEO

Spynews.ro