Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, a declarat că sunt șanse mici pentru obținerea unor medalii de aur la Jocurile Olimpice, în condiţiile actuale ale sportului românesc.

Federaţia Română de Canotaj a organizat, luni, la Complexul Sportiv Naţional Snagov, o festivitate în onoarea medaliaţilor de la Campionatele Europene. La acest eveniment a participat și ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran.

Dintotdeauna am fost un om sincer şi am spus lucrurilor pe nume şi atunci când simt că lucrurile nu merg în direcţia în care mi-aş dori eu, să pot face performanţă, sunt nevoită să mă plâng. Performanţa la acest nivel nu se poate face decât în echipă. Jumătate din mine se bucură pentru această performanţă, pentru că ne putem bate cu alte puteri ale lumii, dar pe de altă parte mă doare că nu mai sunt şi alte sporturi lângă noi, dar nu e timpul pierdut, cu siguranţă vor mai apărea şi alţi sportivi. Medalia de aur nu se mai poate cuceri în condiţiile actuale. Avem nevoie de investiţii, de cercetare, de medicină, de nutriţie, de psihologie, de antrenori, de multe lucruri pentru a face performanţă„, a spus Lipă.

Elisabeta Lipă, a lansat un apel către miniştrii Muncii şi Finanţelor să ajute conducerea Ministrului Tineretului şi Sportului în rezolvarea problemelor angajaţilor din domeniu, plătiţi în prezent cu 1.200 de lei pe lună.

Cred că azi doamna ministru Ioana Bran, având ocazia să stea printre sportivii noştri, va discuta cu ei şi va înţelege şi acest fenomen al înaltei performanţe, care nu e uşor deloc. Iar în măsura posibilităţilor, sper să ajute nu numai canotajul, ci tot sportul românesc. Deoarece cu o floare nu se face primăvară. Domnul antrenor al lotului naţional, Mircea Roman, are 1.450 de lei salariu net. Sunt convinsă că doamna ministru va sta de vorbă şi cu dânsul. Iar dânsul are acum ocazia să îşi spună păsurile. Din nefericire, nu doar domnul Roman e în situaţia actuală, ci aproape toţi angajaţii MTS. Şi până la urmă e nedrept, aş spune discriminant, că aceeaşi funcţie din alt minister este altfel plătită decât în MTS. Sunt ferm convinsă că MTS va face totuşi ceva pentru aceşti oameni minunaţi, care stau de luni până duminică în cantonamente„, a mai declarat fosta campioană olimpică.

 

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST) a organizat în ultima perioadă mai multe proteste și greve, ca urmare a discrepanțelor salariale din domeniu.