RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Ei pot fi următoarea “Generație de Aur”! “Sunt doi jucători de explozie”

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal consideră că Ianis Hagi, Valentin Mihăilă și Dennis Man sunt jucători importanți pentru prima reprezentativă a României.

Cei trei internaționali români nu au fost convocați de selecționerul României U21, Adrian Mutu pentru Campionatul European U21 din Ungaria și Slovenia. Faza grupelor CE U21 se ca desfășura în perioada 24-30 martie.

Mihai Stoichiță, oficialul celor de la FRF crede că selecționerul României, Mirel Rădoi se va baza pe cei trei internaționali pentru primele trei meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022.

“Totul se sacrifică pentru prima echipă naţională. Tot ce se întâmplă acum e rezultatul unei munci în care s-a parcurs fiecare etapă, de la juniori la tineret. Adi Mutu înţelege foarte bine situaţia. Sper ca această producţie de jucători să nu înceteze, să treacă şi alţi jucători de la tineret la seniori. Ăsta e scopul vieţii fotbalistice, să ai o echipă naţională puternică.

Ianis e cel mai bun pasator, are cele mai multe assist-uri la Rangers. Mă bucur foarte mult. Nu trebuie să facem o paralelă între tată şi fiu. Gică era alt tip de jucător, Ianis e alt tip.

Ianis profimedia 0596838567
Ianis Hagi. Foto: Profimedia

Trebuie să-l despovărăm de această presiune pe care o suportă datorită celebrităţii tatălui. Ianis este un pasator extraordinar, are o eleganţă în joc. Nu are explozia lui Gică, dar are inteligenţă de joc extraordinar şi execuţii cu ambele picioare.

Man şi Mihăilă sunt doi jucători de explozie. Putem spune că sunt jucători fără experienţă şi care nu s-au maturizat deocamdată. Dar au fost cumpăraţi pe o sumă mare de bani, la vârsta lor. Era normal să joace fiecare dintre ei.

mihaila parma as roma profimedia 0597426492 scaled
Sursa Foto: Profimedia Images Foto Fabio Rossi

Mă bucur că ei confirmă performanţele de la echipa naţională de tineret. Mi se pare normal momentul pe care îl trăiesc ei, datorită valorii, datorită faptului că au foarte multe meciuri în prima ligă română, care nu este de lepădat.

man parma as roma profimedia 0597426413 scaled
Sursa Foto: Profimedia Images Foto Fabio Rossi

E un pas normal pe care l-au făcut. Ei n-au fost luaţi la naţionala de seniori ca să umple un lot, ci sunt posibili titulari. Mirel i-a luat nu pentru că e nostalgic, ci pentru că are nevoie de ei” a declarat Mihai Stoichiță pentru looksport.ro

Citește și Optimism la FRF, înaintea Campionatului European Under 21: „Nu vom pierde niciun meci”

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare