EHF a anunțat programul finalei Challenge Cup, acolo unde protagoniste vor fi Potaissa Turda și AEK Atena. Turul finalei Challenge Cup la handbal masculin se va disputa în Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca, în 14 mai.

La fel ca în 2017, Potaissa s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în finala competiției. Partida tur se va juca în 14 mai, ora 19:00, la Cluj-Napoca, returul urmând să aibe loc o săptămână mai târziu.

Potaissa Turda s-a calificat în finală după ce a eliminat formaţia islandeză IBV Vestmannaeyjar (28-31 şi 28-24), în timp ce AEK Atena a trecut de Madeira Andebol SAD (29-21 şi 23-23).

Cupa Challenge a fost câștigată de-a lungul timpului de câteva echipe din România, performera fiind UCM Reșița, cu tripla istorică din 2007, 2008 și 2009 (aceasta din urmă după o finală cu Bucovina Suceava). Au mai câștigat trofeul Steaua București și HC Odorhei (recent retrasă din Liga Zimbrilor și desființată).

România are trei echipe în fazele finale ale competiţiilor europene în acest sezon: CSM Bucureşti la Turneul Final Four al Ligii Campionilor, SCM Craiova în finala Cupei EHF, ambele la feminin, respectiv pe Potaissa Turda în finala Challenge Cup (masculin).