Ezz El-Din Bahader a devenit cel mai în vârstă fotbalist profesionist din lume după ce a semnat un contract cu divizionara a treia egipteană 6 Octombrie. 

Acesta are 75 de ani și l-a depășit pe israelianul Isaac Hayik care fusese legitimat de gruparea de liga a patra, Ironi or Yehuda, la 73 de ani. Anunțul înregistrării sale ca și fotbalist profesionist a venit din partea Federației de fotbal din Egipt.

„Astăzi, Federația Egipteană de Fotbal a înregistrat cel mai în vârstă fotbalist profesionist din lume în această pauză de iarnă. El se pregătește să intre în Guiness Book în momentul în care el va începe aventura alături de noua sa echipă de club” se arată în comunicatul egiptenilor.

Faptul că un egiptean este cel care deține noul record mondial în această privință nu trebuie să mire pe nimeni. Tot un faraon este în carțile de istorie a fotbalului ca fiind cel mai în vârstă fotbalist care a evoluat vreodată la Cupa Mondială. Este vorba de portarul Essam El Hadary, care a evoluat la ediția din 2018 la 45 de ani.

Fotbalistul care însă a spart toate barierele este japonezul Kazuyoshi Miura care a ajuns la al 35-lea sezon în fotbalul profesionist, foarte aproape de a împlini 53 de ani. Iar el a anunțat că dorește să își reînnoiască acordul cu FC Yokohama.

CITEȘTE ȘI –>> Oferte pentru Alibec și Budescu. Cine l-a contactat pe Niculae + Situația lui Gabi Tamaș