Edi Iordănescu, ironizat după ultimul discurs: ”E realmente o beţie de cuvinte teoretică!”

Edi Iordănescu, antrenorul CFR-ului, a fost ironizat după discursul pe care l-a avut la finalul meciului cu Chindia Târgoviște.

”Feroviarii” au câștigat la limită duelul de ieri, scor 1-0, însă tehnicianul și-a ”urecheat” jucătorii, cărora le cere să fie mai creativi pe teren.

Cornel Dinu (72 ani), legendă dinamovistă, a fost cu ochii pe discursul lui Edi Iordănescu și a comentat în stilul caracteristic ce a declarat antrenorul la finalul partidei.

”E un discurs care mi-a sărit şi săptămâna trecută în ochi. A existat aşa ceva în istoria românească, pe la 1873, cel care pronunţa prima dată ceea ce face domnul Iordănescu – beţia de cuvinte. Articolul e o formă de patologie literară, dar acum e fotbalistică. Săptămâna trecută, am zis că aduce spre discursul lui Teaşcă sau, mergând mai departe de la beţie, mă întorc spre Grigore Ureche, sau spre cronicari.

Euşor a spune vorbe când nimic nu ai a spune. Dar acum e realmente o beţie de cuvinte teoretică. Ne terorizează pe noi, dar noi ne păstrăm zâmbetul si inţelegerea, dar dacă faci o chestie din asta în vestiar, la pregătirea jocului, cu Luis Aurelio, Pereira, cu Debeljuh… Penetrarea cred că a luat-o din sexologie si o bagă în raţiuni tactice.

Grija asta cu penetrarea am pierdut-o de mult! Să-l lasam pe el. Să-l lăsăm, săracul e rămas din alta lume. Titu Maiorescu zice in articolul care a creat cartea <<Beţie de cuvinte>> că este un fel de maladie, de suferinţă literară, de boală literară, de a înşira tot felul de cuvinte din acestea, eu cred că are dreptate. Să-l lasam în pace, pentru că meciul a fost mai mult decat echilibrat.” a declarat Cornel Dinu la TelekomSport.

cornel dinu scandal

Citește și Ironii la adresa lui Olimpiu Moruţan: ,,A fost mereu magician! Şi cu calificarea aia”