Edi Iordănescu, fost antrenor la echipe precum Astra Giurgiu și CFR Cluj, a dezvăluit că a avut un cont online la pariuri sportive și a câștigat aproximativ 5.000 de euro în perioada Campionatului European din 2008.

Jucătorii și antrenorii nu au voie să parieze. În 2008, Iordănescu Jr nu avea niciun angajament cu un club de fotbal.

A fost un anumit moment în care începuse această practică cu pariurile sportive. Mi-am creat un cont de pariuri la vremea respectivă, nu eram în activitate. Nu sunt genul care să am atracție spre așa ceva. A fost un impuls de moment. Era un Campionat European, dacă nu mă înșel în 2008. Mă uitam cu atenție foarte mare la toate jocurile. Stând acasă mi-a venit această idee.

Am pus o anumită sumă de bani. Nu depășea echivalentul a 500 de euro și am folosit-o pe întreaga durată a competiției. Am pariat toate jocurile live. Mă uitam și din minutul 10-12 pariam. Am transformat acea sumă în aproximativ 5000 de euro. Ulterior am închis contul și nu am mai avut niciun fel de interes.

Cred că mulți jucători care nu reușesc să ajungă la un anumit nivel văd un astfel de mijloc ca unul care ajută să compenseze lipsurile financiare pe care le au și intră în astfel de lucruri. Conștientizează prea târziu și apoi regretă„, a spus Edi Iordănescu pentru Gazeta Sporturilor.

De-a lungul anilor, fotbalul românesc a fost afectat de mai multe scandaluri privind pariurile sportive și meciurile trucate, în special în ligile inferioare.