Edi Grosu, victorie în etapa a treia a Turului României la ciclism

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 12 septembrie 2020, ora 11:58,
Edi Grosu – Nationala Romaniei
Edi Grosu – Nationala Romaniei

Cea de-a treia etapă a Turului României, cea mai importantă competiție ciclistă a țării, s-a derulat ieri pe ruta Târgu Mureș – Lacul Sf. Ana. După un traseu de peste 190 km, Edi Grosu și-a menținut poziția de lider în clasamentul general și a ocupat primul loc pe podiumul de la Sf.Ana.  

Astfel, câștigătorii celei de-a treia etape din Turul României sunt:

  1. Eduard Michael Grosu – Naționala României
  2. HOLLER Nikodemus (Bike Aid)
  3. BRUSSENSKIY Gleb (Vino Astana Motors)

După această etapă, Edi Grosu și-a menținut tricoul galben, pentru poziția de lider în clasamentul general, și a obținut și tricoul albastru, pentru cel mai bun român din competiție.

NIKITIN Matvey (Vino Astana Motors) îmbracă tricoul roșu, pentru cel mai bun sprinter, precum și tricoul verde, pentru cel mai bun cățărător. Tricoul alb, acordat celui mai bun rutier sub 23 de ani, a mers la BERGSTRÖM FRISK Erik (Bike Aid).

În continuare, în clasamentul general ierarhia este următoarea:

  1. GROSU Eduard-Michael (Naționala României)
  2. HOLLER Nikodemus (Bike Aid)
  3. FILUTAS Viktor (Giotti Victoria – Savini Due)

Pe locurile 5, respective 6, se regăsesc și românii Emil Dima (Giotti Victoria – Savini Due) și Serghei Țvetcov  (Naționala României).

Competiția continuă astăzi, 12 septembrie, cu cea de-a patra etapă derulată pe ruta Cârțișoara – Curtea de Argeș. Astfel, cea de-a patra etapă din Turul României va traversa Transfăgărășanul, motiv pentru care drumul va fi închis astăzi pentru public, până la ora 17:00. Competiția se va încheia duminică, 13 septembrie, la București, cu un circuit de 5 km între Piața Presei Libere și Piața Victoriei.

Turul României sau „Mica Buclă” este cea mai importantă competiție ciclistă din România. Prima ediție a Turului, câștigată de echipa Bulgariei, a avut loc în 1934, pe o distanță de 1026 de kilometri, având 7 etape. Originile Turului datează însă de la începutul secolului trecut.

ciclismedi grosuTurul Romaniei