Ecologiștii fotbalului lovesc din nou! Echipamente oficiale fabricate din zaț de cafea

FOTO: Profimedia

Forest Green Rovers este cel mai ecologist club de fotbal din lume și suprinde din nou.

În trecut fotbaliștii purtau echipamente fabricate din sticlă de plastic reciclate și bambus. Acum au trecut la alt nivel, folosind echipamente din zaț de cafea foarte ușoare și prietenoase cu mediul înconjurător.

“Tricourile sunt o combinație de zaț de cafea și sticle de plastic reciclate, fabricate printr-un proces special, astfel încât acestea sunt integral realizate din materiale refolosite. Noul material este mai ușor decât bambusul și, se pare, permite o mai bună respirație, existând un beneficiu pentru performanță, din moment ce, minimalizând componența de plastic, transpiri și te încălzești mai puțin. E nevoie și de plastic, pentru ca tricourile să fie super rezistente“, a declarat un reprezentant al clubului de fotbal.

profimedia 0594836688 1
FOTO: Profimedia

Premiul de ‘cel mai ecologic club din lume’ a fost dat de FIFA celor de la Forest Green Rovers în 2017, iar în 2018, a fost primul club neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Meniul fotbaliștilor este format din mâncare vegană, iar autocarul echipei este electrică. De asemenea au stații de încărcare pentru mașinie electrice.

Forest Green Rovers este un club din liga a 4-a engleză, cunoscută și cu numele de League Two. Premiera cu echipamentul fabricat din zațul de cafea a avut loc pe 27 februarie 2021 în victoria de acasă (3-0) cu Colchester United. ‘Ecologiștii’ se află pe locul 3 cu 54 de puncte din 31 de partide. Liga 4-a engleză are 24 de echipe, iar primele 3 promovează direct, în schimb ce locurile 4-7 joacă un play-off pentru promovare.

Citește și FOTO-VIDEO | EA e ”fabrica de clickuri”! Sportiva care a renunțat la bikini pentru 3 milioane de fani