Echipele de fotbal și de handbal CSM Roman se desființează! Primăria este nemulțumită de rezultatele slabe înregistrate în acest an. 

Potrivit realitateadeneamt.net, Consiliului de Administrație al CSM Roman a luat hotărârea de a nu permite cheltuirea banului public pe rezultatele slabe pe care cele două echipe le-au avut.

Susținerea financiară a celor două echipe poate fi preluată de orice agent economic care are puterea de a investi în plata salariilor jucătoarelor și ale echipei tehnice, se arată într-un comunicat remis de Primăria Municipiului Roman.

Toți cei care mă cunosc și cunosc evoluția celor două echipe știu că am fost tot timpul alături de mișcarea sportivă și mi-am dedicat timp și energie pentru a găsi soluții de a susține handbalul și fotbalul. În schimb, am cerut ca nivelul de implicare să fie unul care să merite alocarea unor sume importante de bani din bugetul local.

Și în trecut, și în mai multe rânduri, consilierii locali au solicitat o analiză ”la rece” a evoluției celor două echipe și am tot amânat decizia, sperând la revenirea sportului pe podium, recâștigarea titlului de ambasador pentru Roman. Acest lucru nu s-a întâmplat. Decizia nu este deloc ușoară, dar datoria mea și a celor care răspund pentru modul de alocare a banilor cetățenilor este de a pune pe primul loc atât imaginea orașului, dar mai ales dezvoltarea sa și efectele pozitive ale acesteia”, a declarat Lucian Micu, primarul din Roman.

Jucătorii se pot transfera la alte echipe

Ca urmare a deciziei luate, contractele sportivilor și echipei tehnice din ambele echipe încetează conform regulamentelor celor două Federații, jucătorii și jucătoarele putând să se transfere la alte echipe.

Echipa de handbal din Roman a promovat în prima ligă în 2004, iar acum, după șapte etape, se află pe penultimul loc în clasament.

În Cupa României, echipa a fost finalistă în sezoanele 2013-2014 și 2015-2016, disputând și Supercupa României.

În cupele europene, echipa din Roman a jucat în optimi de finală în Cupa EHF (sezonul 2015-2016) și în Cupa Cupelor (2014-2015), iar în Cupa Challenge a ajuns în semifinală (2006-2007).

Echipa de fotbal CSM Roman a fost înființată în 1954 și a evoluat, în cea mai mare parte, în Divizia C sau Liga a 3-a. A făcut parte pentru o scurtă perioadă din Divizia B (Liga a 2-a), iar rezultatele cele mai bune le-a avut în sezonul 2000-2001, când a ocupat locul patru în clasament.