CSM București și Poli Timișoara se întâlnesc sâmbătă, la ora 16.00, în meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele Ligii Zimbrilor la handbal masculin. După două meciuri, scorul la general este 1-1.

Paulo Jorge Pereira in meciul de handbal masculin dintre CSM Bucuresti si SCM Politehnica Timisoara, din cadrul play off-ului Ligii Zimbrilor, desfasurat in sala Rapid din Bucuresti, duminica 15 aprilie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Handbaliștii de la CSM București nu concep altceva decât victoria și calificarea în careul de ași. Sportivii lui Paulo Pereira sunt impulsionați și de faptul că echipa de fete a cucerit deja matematic titlul, înainte de finalul sezonului.

CSM București își dorește să dețină supremația în handbalul intern. După ce fetele s-au impus în ”Liga Florilor”, colegii lor vor să le urmeze exemplul și să cucerească și ei titlul. Ar fi primul din istorie pentru ”tigrii”. Dar, până acolo, băieții portughezului Paulo Pereira au de trecut de SCM Politehnica Timișoara, în partida care are loc la Sala Rapid, cu începere de la ora 16.00, iar intrarea este liberă.

”A fost o săptămână normală, am muncit tare, vrem să ne luăm revanșa pentru că am pierdut primul meci acasă. Încercăm să facem la antrenamente tot ce ne stă în putință pentru a ieși totul perfect la meci.Va fi un joc pe muchie de cuțit, trebuie să ne concentrăm mai mult pe final, încât să nu mai avem probleme ca la primul meci acasă. Nu ne dorim prelungiri, există posibilitatea asta, dar vrem să terminăm învingători în timpul regulamentar. În vestiar vorbim doar de titlu, vrem primul titlu din istoria clubului. Este singurul lucru la care ne gândim” – Vlad Rotaru, pivot CSM București.

”Trebuie să ne luăm revanșa în fața suporterilor. Sunt sigur că ne calificăm mai departe. De la începutul campionatulu ne stă gândul doar la titlu și suntem încrezători că-l putem obține. Vom avea cu Timișoara un meci greu, crâncen, dar sper să nu le mai dăm atâtea emoții fanilor și să câștigăm în timpul regulamentar” – Robert Militaru, inter stânga CSM București.

Precedentele două dispute din play-off cu timișorenii au fost extrem de încrâncenate și disputate. Primul meci, jucat la București, s-a terminat cu victoria oaspeților, după loviturile de la șapte metri (în timpul regulamentar scorul fiind egal, vezi video jos). A urmat confruntarea din Banat, unde CSM s-a impus la un singur gol, 18-19. Acum, ”tigrii” se gândesc doar la victorie și la revanșă.