Dublă decisivă pentru tricolori! Contra: “Putem bate pe oricine!”

Cosmin Contra crede că naţionala României poate obţine cele şase puncte puse în joc la dubla cu Norvegia şi Malta din preliminariile EURO 2020.

Selecţionerul este convins că tricolorii se pot impune la Oslo dacă vor avea atitudinea corectă şi îi asemuieşte pe norvegieni cu reprezentativa Suediei.

“Cu puţină atenţie şi eliminând greşelile făcute cred că putem câştiga împotriva oricărui adversar. Important e ca această atitudine pe care am avut-o de când sunt eu antrenor la naţională să se menţină pe toată durata acestor calificări. Acest grup a demonstrat de când sunt eu antrenor la naţională că atitudine şi dorinţă există. Jocul Norvegiei e asemănător cu jocul suedezilor, au şi antrenor suedez, ca dinamică, sistem de joc, forţă, cam acelaşi stil de joc pe care l-am întâlnit în jocul din Suedia. Să jucăm 90 de minute cum am făcut-o în a doua repriză din Suedia” – a declarat Contra.

La Stockholm, în primul meci al campaniei de calificare la EURO 2020, România a pierdut în faţa Suediei, scor 2-1.

Contra este conştient de importanţa dublei cu Norvegia şi Malta: “Nu ştiu dacă este crucială, dar cu şase puncte am lua o opţiune importantă pentru calificare. Le-am transmis şi jucătorilor să fie cât mai responsabili şi concentraţi în aceste zile” – a explicat selecţionerul.

Norvegia – România se va juca vineri, 7 iunie, iar Malta – România luni, 10 iunie. Ambele partide au aceeaşi oră de start, 21:45. 

CITEŞTE ŞI: LIVE VIDEO | Tricolorii s-au reunit! Surpriză pentru copii la Mogoşoaia