Două nume grele ale sportului românesc, pe liste la alegerile europarlamentare

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat că Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu vor fi pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Fostul tenismen a fost senator UNPR, iar fostul selecționer al României a avut un mandat de senator din partea PSD.

Atât Ilie Năstase (72 de ani), cât și Anghel Iordănescu (68 de ani), au primit gradul de general-maior în retragere în Ministerul Apărării Naţionale.

anghel iordanescu ilie nastase

Suntem deosebit de onoraţi să avem pe lista pentru europarlamentare doi patrioţi români, unii dintre cei mai buni ambasadori ai ţării noastre, care au susţinut şi au promovat fără încetare imaginea României în lume. Îmi amintesc un moment interesant: eram vicepremier, Victor Ponta era premier şi venea în vizită oficială la Palatul Victoria vicepreşedintele american Joe Biden. Aveam cu toţii emoţii, să iasă totul bine. L-a aşteptat generalul Ilie Năstase, care i-a dăruit racheta de tenis cu care a câştigat US Open, cu autograf. Domnul Biden l-a îmbrăţişat pe Ilie Năstase şi l-a întrebat: ‘Dacă îmi las şi eu părul lung, mă fac şi pe mine general?’ Toată lumea s-a amuzat, atmosfera s-a relaxat automat, totul a decurs foarte bine. Acesta este Ilie Năstase!

Anghel Iordănescu, o mare valoare a sportului, a fotbalului românesc. Este antrenorul secolului, iar noi suntem prieteni de o viaţă. A fost şi senator UNPR. Aceştia sunt români care au făcut cu adevărat ceva pentru România, au creat valoare şi lasă moştenire românilor această valoare”, a declarat preşedintele UNPR în cadrul unei reuniuni de partid la Constanța.