Donald Trump, fascinat de un sportiv român! Cine l-a cucerit pe liderul de la Casa Albă

Mare iubitor al sporturilor, Donald Trump a fost fascinat de un sportiv român. Actualul preşedinte al Statelor Unite l-a invitat la reşedinţa sa din Florida şi i-a mărturisit ce l-a impresionat.

Ilie Năstase a rememorat episoade petrecute în 1972, atunci când a câştigat US Open după o finală cu Artur Ashe. Pe atunci, premiile totale puse în joc la turneul american erau de 117.000 de dolari.

“Fiecare alege ce e mai bine pentru el, fiecare își face calculele așa cum crede. Așa că Simona Halep a ales ce e mai bine pentru ea, nu poți condamna niciun jucător că nu a vrut să participe la această ediție. Mereu mă trece câte un fior în această perioadă a anului.

Atunci am câștigat 25.000 de dolari și o mașină Ford. Am jucat pe iarbă, nu era ca acum la US Open. Nici n-am avut timp să mă bucur de bani pentru că am plecat rapid apoi la turneele de la Los Angeles și Seattle, pe care le-am câștigat”, spune Ilie Năstase, pentru Digi Sport.

Campionul român l-a întâlnit în urmă cu 48 de ani pe Donald Trump, miliardarul american devenit între timp preşedinte al Statelor Unite.

“Înainte să fie pasionat de golf, Donald Trump știa tot ce mișcă în tenis. L-am cunoscut la US Open, era fascinat de meciurile mele. Ulterior, la o întâlnire la el acasă, în Florida, mi-a mărturisit că îi plăceau cel mai mult urcările mele la fileu și momentele când mă certam cu arbitrul.

Ne-am împrietenit rapid și m-a invitat de multe ori la casa lui din Delray Beach, Florida, unde avea un mini-complex cu terenuri de tenis. Am jucat de câteva ori acolo, cu el, cu alte celebrități. Se descurca foarte bine” – a rememorat Năstase.

Ilie Năstase a fost primul lider din istoria circuitului ATP, 23 august 1973 – 2 iunie 1974.